Și-au luat concedii după un an de pandemie

Pandemia provocată de Covid-19 a afectat cadrele medicale aflate în prima linie. După mai bine de un an în  care spitalele erau aproape pline de pacienți infectați cu temutul virus, iar medicii nu mai făceau față internărilor, acum a venit momentul lor să ia o pauză.

Medicii din prima linie în lupta cu Covid-19 intră pe bandă rulantă în concediu de odihnă. Așa se întâmplă și la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, unde zeci de medici au solicitat câteva zile de relaxare.  Dumitru Vienescu, managerul unității medicale, speră ca până la jumătate lunii iulie, angajații spitalului să-și efectueze acest drept prevăzut în contractul colectiv de muncă.

”Perioada de relaxare din spital, în special pe parte de Covid, a început după data de 15 aprilie. Foarte mult personal din zonele de Covid și-au luat concedii de odihnă. Au fost acordate libere necesare. Sperăm ca, până la data de 15 iunie, personalul să fie la zi cu aceste drepturi. A fost o perioadă în care au avut mult de muncă și nu s-a putut, însă odată cu relaxarea măsurilor, oamenii au putut să își ia concedii. Mă gândesc chiar și eu la acest lucru”, a spus Dumitru Vienescu.

La nivel național au fost înregistrate 140 cazuri noi de persoane infectate în 24 de ore, din Gorj fiind o singură persoană.

Vizualizări: 1,324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: