Au întrebat oamenii pe stradă dacă vor să se vaccineze

Numărul persoanelor care vor să se vaccineze anti-Covid este într-o continuă scădere, cel puțin în ultimele zile. În astfel de situații, personalul medical a ajuns să întrebe oamenii pe stradă dacă vor să se imunizeze, pentru a nu pierde dozele.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că luni, la stadion, s-au vaccinat numai 35 de persoane, deși erau doze pentru 300. Chiar dacă cererea nu mai este atât de mare, centrele vor rămâne deschise.

”Centrele de vaccinate rămân deschise până când Direcția de Sănătate Publică Gorj va decide că nu mai este nevoie de ele. Ele trebuie să existe, cel puțin cele 2 centre înființate de autoritatea publică locală. Ieri au fost doar 35 de persoane care s-au vaccinat, dintr-un maxim de 300”, a spus Romanescu.

Medicul Ionuț Pantiș, care se ocupă de vaccinarea anti-Covid-19 la centrul de la stadionul municipal, spune că au fost zile în care personalul medical a întrebat lumea pe stradă dacă vrea să se imunizeze.

”A scăzut destul de mult numărul persoanelor doritoare de vaccinare. Mai sunt și programări, dar și fără. Am avut și situații în care am ieșit în stradă și am întrebat oamenii dacă vor să se vaccineze. Am mai găsit un grup de turiști pe care i-am convins să se vaccineze, tocmai pentru  a nu pierde dozele de vaccinare”, a spus medicul Pantiș.

La centrul de vaccinare de la Stadionul Municipal din Târgu Jiu au venit și copii de 12 ani pentru a se imuniza. Copiii au fost însoțiți de părinți.   

Vizualizări: 1,227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: