Şi primarul Iordache îşi face ştrand la Turceni

Primăria Turceni începe anul cu două investiții menite să atragă turiștii dar și pentru confortul cetățenilor. Este vorba de o extindere a centrului civic, dar și construirea unui ștrand cu o capacitate de o mie de locuri. În momentul de față, investițiile sunt aprobate și avizate urmând procedurile de licitație și demararea lucrărilor. Potrivit primarului Iordache, banii vin de la bugetul local.

Centrul orașului Turceni va deveni mai mare. Este dorința autorităților locale dar și a oamenilor astfel încât zona de centru se va extinde cu trei kilometri spre fabrica de gips-carton a grupului LaFarge și un kilometru către comuna Borăscu. ”Anul acesta, pentru început, ne-am dorit extinderea zonei de centru cu trotuare, acces la proprietățile localnicilor, rigole pentru eliminarea apelor fluviale. Acum pregătim procedurile de licitație în condițiile în care avem deja studiile de fezabilitate făcute. Scoatem la licitație proiectarea și executarea lucrărilor”, a declarat Ion Iordache, primarul din Turceni. Pentru acest proiect, primăria va scoate din buzunare 25 de miliarde de lei vechi.

O mie de locuri

Primarul Iordache nu s-a dat bătut nici în privința unui loc de agrement pentru tinerii din Turceni așa că va demara lucrările de execuție la un ștrand cu o capacitate de o mie de locuri. Acesta va fi amenajat în centrul orașului, în zona Stadionului, fiind o investiție de zece miliarde lei vechi. ”Pentru ștrand, acum lucrăm la documentație dar avem hotărâre de consiliu local, avem aprobarea studiilor și avem și prevederi bugetare. Ștrandul este de fapt o alternativă la aqua-land-ul pe care îl vroiam dar pe care nu l-am mai putut realiza. Ștrandul va avea o capacitate de 1.000 de locuri, două bazine, unul pentru adulți și unul pentru copii”, a adăugat primarul Iordache.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: