Şicane între consilieri pe tema titlurilor de cetăţean de onoare

Propunerile viceprimarului Adrian Tudor pentru oferirea titlului de „Cetăţean de onoare” a stârnit controverse în şedinţa de îndată a Consiliului Local de marţi, 15 mai. Mare parte dintre consilieri au cerut ca doar o persoană din cele patru nominalizate să primească această distincţie. Motivul? Nu au primit la mapă şi regulamentul prin care sunt oferite astfel de titluri.

Viceprimarul PSD Adrian Tudor dorea oferirea titlului onorific pentru căpitanul-aviator Vasile Craiu, generalul Gheorge Rasoviceanu, generalul Constantin Ispas şi Viorel Gârbaciu, fostul director al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu.

Cristian Toader Pasti a cerut să citească regulamentul privind acordarea acestor titluri onorifice. Social-democratul a reclamat încă o dată că proiectele pe care le primeşte la şedinţe nu sunt complete, iar din acest temei este de acord ca doar gen. Constantin Ispas să fie făcut cetăţean de onoare, urmând ca ceilalţi să primească post-mortem această distincţie în luna octombrie. „Nu este corect ca mereu să votăm fără să avem la mapă nişte lucruri”, a reacţionat Pasti.  „Downloadaţi-l de pe site”, i-a replicat consilierul PNL Eduard Berca.

„Săptămâna trecută s-a stabilit lista cu cei patru”, le-a explicat primarul Marcel Romanescu, precizând că nu el a întocmit raportul cu propunerile.

Viceprimarul Aurel Popescu, care de asemenea a agreat ideea cu o singură nominalizare, a propus ca pentru viitor să fie constituită o comisie care să stabilească distincţiile ce vor fi acordate. După supunerea la vot a celor două propuneri, s-a decis ca doar generalul Constantin Ispas să fie premiat. El va primi titlul de „Cetăţean de onoare al municipiului Târgu Jiu” în şedinţa festivă a Consiliului Local de luni, 21 mai, ce va avea loc Sala Maură a Prefecturii Gorj.

Vizualizări: 895

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: