Fugaru: Primarii liberali să ceară excluderea lui Grivei

Politicienii continuă să comenteze spovedaniile liberalilor Puiu Diaconescu şi Gheorghe Grivei, care povestesc în 2018 cum au trădat în 2004, când şi-au dat votul pentru ca Ion Călinoiu să devină preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. Cei doi nu îşi regretă gestul şi nimeni nu înţelege ce i-a apucat să spună acum blaturile făcute în urmă cu 14 ani cu PSD. Fostul liberal Ion Fugaru crede că este o nouă acţiune antiPNL a celor doi şi le cere primarilor liberali să ia atitudine.

Opoziţia făcută de PNL în Gorj îşi pierde din credibilitate, pe măsură ce Gheorghe Grivei şi Puiu Diaconescu vin cu noi dezvăluiri despre culisele unui vot care a întărit PSD în Gorj. Fugaru crede că cei doi vorbesc acum despre ce au făcut acum 14 ani pentru a face rău Partidului Naţional Liberal. „Aceşti oameni îşi arată adevărata faţă politică, ei au fost nişte trădători”, a spus Fugaru. Acesta le recomandă primarilor liberali să reacţioneze şi să ceară excluderea lui Grivei din partid, pentru că Dan Vîlceanu nu poate lua măsuri cu unchiul lui. Puiu Diaconescu şi-a anunţat retragerea din PNL, el fiind finul lui Vîlceanu.

Fugaru a mai spus şi că Vîlceanu nu este liberal adevărat: „Atâta timp cât omul acesta este născut pesedist, are certificat de naştere PSD, nu poate să devină liberal niciodată”.

Preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a spus că fapte de acum 14 ani nu mai interesează pe nimeni, astfel încât nu are nimic de comentat.

 Morega: Au avut beneficii materiale

Dan Ilie Morega, cel care ar fi putut atunci să devină preşedintele CJ Gorj, dacă nu trădau liberalii, susţine că cei doi nu spun tot adevărul. „Cred că au amnezie, şi Puiu Diaconescu, şi Grivei”, a spus Morega. Acesta a candidat în 2004 din partea PRM şi a obţinut şapte consilieri judeţeni. Înţelegerea era să fie susţinut la postul de preşedinte al CJ Gorj, iar PNL şi PD să aibă câte un vicepreşedinte.

Liberalii au preferat să voteze cu PSD şi să obţină tot un post de vicepreşedinte, dar Morega susţine că au fost şi beneficii materiale la mijloc. Presa vremii vorbea de miliarde de lei pentru fiecare vot vândut. „Probabil că i-au ajuns regretele. Eu nu am suferit atât de mult, dar ei s-au compromis, iar din relaţia cu Călinoiu şi Ponta au avut beneficii substanţiale materiale sau financiare”, a spus Morega la Radio Infinit.

 Manta: Cum zic că nu a fost trădare?

Pantelimon Manta, care conducea la acea vreme Partidul Democrat Gorj, nu înţelege cum de cei doi îşi recunosc gestul, dar în acelaşi timp spun că nu au trădat. „Cum zic că nu a fost trădare? Au spus şi în biserică faptul că mergem cu PRM, PDL şi PNL să batem PSD. Aaa, că nu o numesc aşa, dar asta e realitatea. Eu i-am iertat, oricum, demult”, a spus Manta, care crede că „spăşirea vine cam târziu”. Manta le-a spus de pe atunci liberalilor Grivei şi Diaconescu că prin gestul lor vor face ca PSD să rămână zeci de ani la conducerea judeţului.

Manta spune că, la un moment dat, lui Grivei i se oferise postul de preşedinte al CJ Gorj, numai să nu dea votul PSD. Întrebat dacă mai contează acum aceste spovedanii, Manta a spus: „Contează pentru istorie faptul că au contribuit la dominaţia PSD şi că l-au făcut cu coarne pe Călinoiu”.

Vizualizări: 897

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: