Simona Halep a revenit în Top 10 și va juca finala de la Toronto

Simona Halep dispută prima ei finală după titlul cucerit acum 200 de zile la Melbourne. Atunci era antrenată de Adrian Marcu și Daniel Dobre, ulterior concediați, imediat, după Australian Open, acum antrenorul său fiind Patrick Mouratoglou.

Refuzată în martie de Patrick Mouratoglou, care, în cele din urmă a acceptat să rezilieze contractul cu Serena Williams și să lucreze din aprilie trecut cu ea, Simona obține cel mai bun rezultat în 4 luni de colaborare cu antrenorul francez. „Este prima noastră finală. Sper că vom avea multe altele. Vreau să îi mulțumesc, bineînțeles, pentru că este de partea mea și mă motivează să lupt și să câștig fiecare meci pe care îl joc. Este minunat să îl am în echipă. Chiar sunt onorată”, a transmis Simona Halep.

Cu românii din Canada strânși în număr mare pentru a o susține, Halep nu ignoră sprijinul oferit din tribune de compatrioții ajunși la Toronto special pentru a o încuraja. „În primul rând, aș vrea să mulțumesc tuturor pentru că m-au susținut. A fost o nebunie de zi, așa că vă mulțumesc”, a transmis românca.

Calificată în finala turneului de la Toronto, Simona Halep (30 de ani) a reușit să intre din nou în Top 10 WTA după exact un an.  În semifinală, sportiva noastră a trecut în trei seturi de Jessica Pegula (locul 7 WTA şi cap de serie numărul 7), din Statele Unite ale Americii, cu 2-6, 6-3, 6-4 – după două ore și 14 minute de joc. Românca va juca în marea finală a openului canadian împotriva braziliencei Beatriz Haddad Maia (24 WTA). Partida este programată să debuteze duminică, de la ora 20:30 (ora României).

Un salt de 6 poziții a făcut Halep ca să ocupe locul 7 în clasamentul sezonului WTA Race, ierarhie care stabilește cele mai tari 8 jucătoare calificate pentru Turneul Campioanelor.

Vizualizări: 397

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: