Simulare de incendiu la Termo Turceni. Trei victime!

Un exercițiu de amploare va fi organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj miercuri, 30 august, la Termocentrala Turceni a CE Oltenia. Începând cu orele 10, se va simula intervenţia echipajelor de pompieri în urma unei explozii.

În scenariul pompierilor, explozia este urmată de un incendiu ca urmare producerii unor scântei la una din rolele de acţionare a benzilor transportatoare. În urma exploziei, secţia respectivă este cuprinsă de flăcări pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp, existând pericolul propagării incendiului şi la alte secţii.

În urma producerii incendiului, vor exista şi trei presupuse victime, cu arsuri de gradul I şi II. Pentru gestionarea situaţiei, vor fi mobilizate la faţa locului efective de pompieri de la Secția Turceni, Detaşamentul Târgu Jiu, dar şi personal de la Comandamentul inspectoratului. În total, undeva la 50 de pompieri vor lua parte la acest exercițiu.

Obiectivele acestei acțiuni sunt: evaluarea urmărilor unui posibil incendiu la Complexul Energetic Turceni, verificarea viabilităţii documentelor operative ale ISU Gorj și a pregătirii pompierilor în astfel de situații. Augustin Malacu, șeful ISU Gorj, a explicat de ce a ales ca acest exercițiu să se desfășoare la Termo Turceni. ”Complexul Energetic Turceni este unul dintre obiectivele cu risc foarte mare la incendii”, a declarat lt. colonel Augustin Malacu.

Un incendiu major s-a produs la sfârșitul lunii iunie la grupul energetic nr.4 al Termo Turceni, în urma unei avarii tehnologice.

Vizualizări: 583

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: