Simulări pentru examenele naţionale în primul semestrul al anului şcolar

Elevii din ultimul an de gimnaziu sau liceu susţin mai devreme simulările pentru examenele naţionale. Subiectele vor fi elaborate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului în perioada imediat următoare. Este pentru prima dată când simulările au loc în primul semestrul, de regulă simulările organizându-se spre sfârşitul anului şcolar.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că la nivel local nu s-au luat încă măsuri în acest sens. “Anul acesta simulările vor avea loc în primul semestru. Până în momentul de faţă nu avem un grafic referitor la datele la care se vor susţine simulările. Ne aşteptăm să primim mai multe informaţii în perioada imediat următoare”, a declarat Marius Badea, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Conducerea instituţiei consideră că planificarea simulărilor în primul semestru este o măsură care are drept scop atât obişnuirea candidaţilor cu cerinţele şi atmosfera de examen, cât şi cunoaşterea nivelului lor de pregătire, astfel încât să se instituie un program de recuperare care să îi ajute la promovarea examenelor naţionale.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: