Pîrvulescu (FNME): Era o aberație să dea condiții speciale

În ciuda protestelor din Piața Prefecturii și chiar de la Guvern, unii sindicaliști încă nu cred că vor primi vreodată toți angajații companiei condiții pentru a se putea pensiona mai devreme. Sindicalistul Dumitru Pîrvulescu a declarat că oricum nu se poate ajunge la un numitor comun dacă parlamentarii gorjeni nu susțin același proiect. A văzut totul până acum drept o „circotecă” și crede că „era o aberație să dea cineva la toate categoriile condiții speciale”.

Președintele Federației Naționale Mine Energie a declarat că o astfel de propunere nici nu ar avea succes dacă nu e susținută de toate partidele de la guvernare. În plus, își acuză colegii că nu știu diferența dintre condițiile speciale și o lege specială. În plus, spune că era convins că o astfel de lege nu ar putea trece acum și toți angajații companiei să se poată pensiona mai devreme.

“Populist, au venit toți. Eu am spus încă de la întâlnirea din februarie când ne-am întâlnit cu cele trei partide parlamentare din Gorj. Fiecare avea opțiunea sa. Eu am spus că atâta timp cât nu se merge cu un punct de vedere comun, e puțin probabil să ne înțeleagă România. Mi s-a părut aproape circotecă. Era o aberație să dea cineva la toate categoriile condiții speciale. Foarte mulți colegi de-ai mei confundă condițiile speciale, care sunt definite clar în legislația muncii, cu o lege specială pentru noi. O lege specială se poate da pentru noi pentru că trecem prin momente grele, ni se va vedea sfârșitul. Când se va spune asta, ar trebui ca factorul politic să facă o lege specială pentru salariații care nu se mai pot pensiona”, a spus Dumitru Pîrvulescu, liderul FNME.

„Personal, cred că după ce se va face reparația capitală a grupului I de la Cernavodă. România nu își permite să renunțe totalmente la cărbune. S-a amânat această intrare în reparație capitală încă cinci ani. Ar intra undeva în 2026 și durează între doi și trei ani. în momentul de față, încercăm să închidem o grămadă de grupuri, dar nu punem nimic în loc”, a declarat Pîrvulescu, la Radio Infinit.

Protestele de la București s-au încheiat, dar angajații CE Oltenia promit să continue să protesteze în Piața Prefecturii, din Târgu Jiu. Ministerul Muncii a dat aviz negativ proiectului aflat în Camera Deputaților, proiect ce ajuta minerii să se pensioneze mai devreme.

Vizualizări: 4,055

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: