O nouă săptămână de protest. Miner: Sunt foarte dezamăgit, nimeni nu ne-a luat în seamă

Minerii și energeticienii din cadrul Complexului Energetic Oltenia nu renunță la protestele din Piața Prefecturii Gorj. Sunt deja 11 săptămâni în care angajații companiei energetice au cerut să fie votat proiectul care le-ar permite să iasă la pensie mai devreme. Sindicalistul din CE Oltenia, Manu Tomescu, spune că încă mai speră, însă ar fi nevoie și de alți colegi care să li se alăture la protest.

Minerii nu mai au voie să folosească acele vuvuzele și nici boxa portabilă pentru a se face auziți mai bine. Mai mulți târgujieni care locuiesc în blocurile din zona centrală s-au arătat deranjați de zgomotul trompetelor, făcând o sesizare în acest sens.

”Începem a 11-a săptămână de protest. După cum vedeți este mai liniște. Nu ni se mai dă voie să venim cu vuvuzele sau să punem stația. O să scandăm și o să venim aici zi de zi, săptămână de săptămână, atât timp cât încă mai avem această speranță”, a spus Tomescu.

Manu Tomescu le cere colegilor săi să iasă în stradă și să nu mai aștepte că totul se va rezolva: ”Suntem puțin descumpăniți după protestul colegilor de la București. Vom face un calendar, dar trebuie să facem ceva mai mult. Fac apel la colegii noștri care încă mai dorm și nu s-au trezit. Nu este normal să fim puși pe un program de restructurare înainte de a avea o bază legislativă care să ne asigure și nouă o bază socială. Trebuie să ne ajute colegii, să ne susțină pentru acest drept”.

Un miner care a fost în greva foamei la București spune că este extrem de dezamăgit de anumiți lideri politici, dar și de faptul  că nu au fost băgați în seamă. ”Sunt foarte dezamăgit. Dacă dispare acest complex, se pierd multe. Ar trebui să facem front comun să susținem acest proiect. Nu trebuie să ne plângem că se suflă în vuvuzea sau se vorbește în boxă. Am stat în București, iar dacă nu-i făceam cu mâna deputatului Vîlceanu, trecea pe lângă noi și nu ne băga în seamă. Am cerut ambulanță după 48 de ore, nimeni nu ne-a luat în seamă. Continuăm cu protestele”, a spus un angajat al CE Oltenia.

Vizualizări: 1,466

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: