Sindicalist CE Oltenia: Vom intra în greva foamei

Protestele minerilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia continuă și în perioada următoare. Sindicalistul de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica, spune că minerii și energeticienii nu vor pleca din fața Prefecturii Gorj, decât atunci când proiectul privind reducerea vârstei de pensionare va fi aprobat. Dacă vor vedea că nu au efect, salariații sunt  hotărâți să meargă pe jos până la București sau chiar să intre în greva foamei.

”Nu ne oprim”! Așa sună declarația sindicalistului din cadrul CE Oltenia, Nicu Bunoiaca. Acesta spune că va merge până în pânzele albe ca acel proiect să fie aprobat.

”Nu ne oprim. Am promis minerilor și energeticienilor, este protestul lor. Mergem până la capăt. Vrem reducerea vârstei de pensionare și ca acest complex să nu se închidă. Sunt mulți tineri care vor să vină acasă, să muncească aici, dar nu au unde, ce să facă. Ne vom duce lupta până la capăt. Să vedem ce se va întâmpla. Vom merge și la București și vom face și greva foamei. Am promis oamenilor că voi merge până la capăt, poate chiar și cu sacrificiul vieții mele”, a spus Bunoaica.

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a avertizat că o reducerea vârstei de pensionare nu ar ușura situația companiei, mai ales în privința personalului, dar și a bugetului.

Vizualizări: 5,110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: