Sindicalist CEO: Disponibilizările s-ar putea decala cu o lună

Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), Gabriel Căldărușe, crede că CE Oltenia nu va reuși să facă disponibilizările începând cu 1 august, așa cum a comunicat în notificarea transmisă autorităților. Căldărușe, împreună cu alți liderii sindicali, a luat parte vineri la o discuție cu membrii Directoratului CE Oltenia, care le-au comunicat că situația financiară a companiei nu este prea roz în acest moment.

Complexul Energetic Oltenia a notificat Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj că va disponibiliza 2000 de salariați începând cu 1 august. În urma negocierilor cu liderii sindicali s-a stabilit să plece acasă doar salariaţii pensionabili în următorii doi ani, adică în jur de 500 de salariaţi. Liderul SMEO, Gabriel Căldărușe, spune că este posibil ca disponibilizările să se facă mai târziu decât s-a stabilit. Sindicalistul spune că acţionarii nu au aprobat deocamdată calendarul ieșirilor din sistem. "Ni s-a spus că Fondul Proprietatea consideră că sunt prea puține concedieri și vor să fie mai multe. S-ar încadra vreo 470, plus cei care pleacă voluntar. Nu știu dacă vor fi realizate până la 1 septembrie. Este posibil să se decaleze. E un calendar, la ora actuală nu este aprobat nici de AGA. Pe urmă dumnealor, partea administrativă, trebuie să facă anumite demersuri", a declarat Gabriel Căldărușe, preşedintele SMEO.
Sindicaliştii spun că cei din Directorat le-au mai transmis că CE Oltenia nu stă chiar bine la capitolul finanţe dar fără să le prezinte date exacte. "Ni s-a spus că situaţia economică a companiei la ora actuală nu este una fericită. Domnul Ilie a spus că va face tot posibilul şi că nu va fi de acord cu insolvenţa. Cred în onestitatea celor spuse de domnul Ilie", a mai spus Gabriel Căldăruşe.
Sindicaliştii de la SMEO au spus că vor solicita la companie să li se prezinte oficial situaţia financiară a CE Oltenia pe primele 6 luni ale anului.
La discuţia cu directorii CE Oltenia au mai luat parte sindicaliştii: Dumitru Pârvulescu - președintele FNME, Adrian Marciuc - prim-vicepreședinte al Federaţiei Univers, Eugen Iovan - lider sindical la Termo Turceni și un lider de la Petrom.

Vizualizări: 4,120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: