Căldăruşe ameninţă: Să ia mâna de pe această unitate!

Preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), Gabriel Căldăruşe, le transmite celor din Consiliul de Supraveghere, Ministerului Energiei şi grupurilor de interese să ia mâna de pe CE Oltenia. El susţine că se doreşte concedierea mai multor persoane şi chiar insolvenţa.

Gabriel Căldăruşe a declarat la Radio Infinit că membrii Consiliului de Supraveghere reprezintă tehnocraţii din Guvern şi Fondul Proprietatea şi că au un plan diabolic de băgare în insolvenţă a companiei. “Ei vor să dea şi oameni afară şi să bage compania în insolvenţă”, a declarat acesta.
Căldăruşe spune că, dacă se va ajunge la această situaţie, vor fi reacţii extreme ale salariaţilor. „Am siguranţă ştiind starea de nemulţumire a lucrătorilor din CEO, trag un semnal să se potolească cei din Consiliul de Supraveghere, cei din minister şi grupurile de interese pentru a-şi duce acest plan la îndeplinire, pentru că starea de nemulţumire a foarte mare şi nu vrem reacţii pe care nimeni nu le doreşte. Să ia mâna de pe această unitate”, a declarat Căldăruşe.
Liderul Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dan Pîrvulescu, susţine că nu se poate ajunge la situaţia în care vor fi daţi afară mai mulţi salariaţi decât s-a prevăzut în Actul adiţional semnat între CEO şi sindicate. El spune că şi fără aprobarea Consiliului de Supraveghere, actul adiţional la contractul colectiv de muncă, ce prevede plecarea a până în 500 de salariaţi, va fi aplicat. Cât despre intenţia tehnocraţilor de a băga CEO în insolvenţă, Pîrvulescu spune că aceştia au zilele numărate la conducere şi nu crede că se va ajunge la această decizie.

Vizualizări: 5,534

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: