Sindicalist din CE Oltenia: Am luat la pas toate partidele

Liderul de sindicat Nicu Bunoaica a căutat susținere în Parlamentul României, unde a abordat mai mulți deputați și senatori în fața cărora s-a plâns de condițiile grele în care muncesc minerii. Sindicalistul le-a explicat demnitarilor că sunt multe motivele pentru care salariații din Complexul Energetic Oltenia își doresc să se pensioneze la 53 de ani.

Nicu Bunoaica susține că a stat de vorbă cu aproape toate partidele de pe scena politică, mai puțin PSD. Sindicalistul a și obținut promisiuni verbale de la politicieni cum că vor milita ca vârsta de pensionare a celor din minerit să fie redusă. Nicu Bunoaica le-a dus tabele cu oameni îmbolnăviți în cariere ori care au și murit din cauza bolilor pe care le-au căpătat din cauza condițiilor grele în care au muncit.

„Am luat la pas toate partidele politice din Parlamentul României, începând cu USR, PNL, Pro România, în afară de PSD. S-au găsit disponibili să aibă discuții cu mine în momentul în care am avut o intervenție la o televiziune din București. Le-am spus că minerii își doresc reducerea vârstei de pensionare. Din comisii au făcut parte mai mulți senatori pe toate domeniile. Au înțeles situația în care se află minerii. Le-am arătat documente cu minerii care au boli, cu minerii care au murit de cancer”, a mai explicat Bunoaica. (A.M.)

Vizualizări: 1,777

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: