Sindicalist, după angajările anunțate de CE Oltenia: Deficit nu e doar în cariere

Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia se așteptau să se facă recrutări și pentru termocentrale, nu doar pentru sectorul minier. Oficialii companiei au anunțat că vor selecta lăcătuși mecanici, electricieni și sudori pentru activitatea mecanică, dar liderii de sindicat spun că angajări ar trebui să se facă și în termocentrale, unde este deficit de personal și vârsta personalului este destul de înaintată.

Liderul Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, a declarat că 600 de angajări sunt prea puține pentru a acoperi deficitul de personal. A adăugat că dacă nu ar fi fost blocaje cu Legea pensiilor, mulți angajați ar fi ieșit din câmpul muncii și compania ar fi fost nevoită să facă mii de angajări ca să scoată cărbune și să mai producă energie.

"Dosarele se apropie de trei mii. Au selectat undeva la o mie și vor mai face o selecție pentru că vor să angajeze doar 600. Eu spun ca este prea puțin. Ar trebui sa fie angajați tinerii pe o perioadă nedeterminată să aibă și ei un pic de siguranță. Dacă vii sa lucrezi ca zilier ori sezonier, nu poți să faci un împrumut în bancă, nu poți sa visezi la o locuință ori sa întemeiezi o familie. Tinerii au nevoie de asta", a spus Manu Tomescu.

Manu Tomescu a mai transmis că nu doar în sectorul minier ar trebui să se facă angajări de luna viitoare. Deficit de personal este și în termocentrale.

"Ne-am cam dezumflat și noi putin, ca vor fi făcute doar până la sfârșitul anului. Eu aș fi vrut să văd altceva de la conducerea companiei. Deficit de personal nu este doar în cariere. Și noi, în termocentrala, ne confruntam cu deficit de personal. Și la noi este media de varsta foarte mare, personalul foarte îmbătrânit. Dacă nu ar fi fost blocaje pe Legea pensiilor, astăzi, angajatorul trebuia să facă două mii de angajări", a mai spus Tomescu, într-o emisiune la Radio Infinit.

Săptămâna viitoare, oficialii companiei vor selecta 600 de persoane din cele peste o mie de cereri pe care le au. Angajările vor fi făcute până la sfârșitul acestui an, cu posibilitatea de prelungire dacă situația o va impune.

Vizualizări: 4,303

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: