Ce obiective au sindicaliștii din CE Oltenia pentru 2020

Liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia și-au trasat cele mai importante obiective pentru anul viitor. Vor să negocieze o mărire salarială pentru angajați și să aibă câștig de cauză în demersul prin care își doresc prelungirea legii prin care minerii și energeticienii să poată ieși mai devreme la pensie și anul viitor.

Adrian Marciuc, vicepreședinte al Federației Univers, a declarat că parlamentarii le-au promis sindicatelor că vor cere o derogare Uniunii Europene ca să poată menține în vigoare actuala Lege a Pensiilor și din toamna anului viitor, măcar pentru perioada în care se va aplica planul de restructurare la compania energetică.

“Obiectivul nostru pentru anul viitor, obiectivul principal, al tuturor sindicatelor din Complexul Oltenia, este prelungirea legii pentru ieșirea la pensie la 55 de ani. intervine noua lege în septembrie. Noi avem promisiuni de la toți parlamentarii că se va modifica, se va cere o derogare de la UE măcar cât durează programul de restructurare. Acesta ar trebui să fie obiectivul nostru”, a spus Marciuc, la Radio Infinit.

Negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă reprezintă o altă miză importantă pentru sindicate. Marciuc susține că minerii și energeticienii merită salarii mai mari, mai ales în contextul în care, în sectorul de stat, mai toate lefurile au fost majorate. „Vom negocia ca în fiecare an. Avem acest capitol în Contractul Colectiv de Muncă. Nu știm cum ne închidem și pe fondul de salarii, dacă există sau nu o rezervă pe care să o împărțim la oameni. Speranța moare ultima. Noi dorim creșteri salariale, pentru că vedeți ce se întâmplă în jurul nostru, la bugetari, la profesori, medici, la toată lumea. Noi am rămas cam de căruță. Trebuie să mărim salarii, să găsim niște soluții”, a mai punctat sindicalistul.

Vizualizări: 2,414

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: