Pîrvulescu: Cei care lucrează în condiţii grele vor pleca

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, crede că lipsa personalului va fi una dintre cele mai dificile probleme cu care se va confrunta Complexul Energetic Oltenia anul viitor. Legea pensiilor a fost modificată, astfel că persoanele care au muncit în condiții deosebite beneficiază de o reducere a vârstei de pensionare de patru luni la an.

“Anul viitor pleacă la pensie mai mulţi oameni decât au ei în programul de restructurare. Cei care lucrează în condiţii grele vor pleca. La sindicatul meu, în ultimele săptămâni, șase colegi şi-au luat adeverinţe pe care să le ducă la Casa de Pensii”, a declarat Pîrvulescu la Tele 3.

Acesta spune că vor pleca în următorii ani sute de oameni din termocentrale la pensie și se întreabă cu cine vor fi înlocuiți, câtă vreme un energetician se formează în câțiva ani.

Cei de la Casa de Pensii Gorj se așteaptă la peste 200 de cereri de pensionare din partea minerilor și energeticienilor până la finalul anului, doar în primele patru zile fiind depuse 50 de solicitări. (A.A.)

Vizualizări: 4,295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: