Preavize anulate. Ce se întâmplă cu salariații!

Conducerea Salubris Gilort a fost nevoită marți să anuleze cele 50 de preavize emise la începutul lunii pentru toți salariații unității. Motivul este acela că preavizele au fost date fără respectarea procedurilor impuse în cazul concedierilor colective, societatea riscând o amendă uriașă din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Maria Dumitrașcu, administratorul firmei, spune însă că nu știe cum ar putea plăti oamenii după 1 ianuarie, câtă vreme firma nu va mai avea contract de delegare a serviciului de gestiune a deșeurilor. “Este adevărat, am fost nevoiți să anulăm preavizele. Noi am crezut că este suficient să luăm acordul acționarului majoritar, care este Primăria Târgu Cărbunești”, a spus Maria Dumitrașcu.

Pentru o concediere colectivă, procedura durează cel puțin 60 de zile, iar Salubris Gilort mai poate asigura colectarea deșeurilor doar până la finalul acestui an. “Am înțeles că salariații trebuie să își desemneze doi reprezentanți, cu care să negociem condițiile de concediere colectivă. Problema este că noi de la 1 ianuarie nu mai putem lucra. Sper ca mare parte din oameni să plece de bunăvoie la operatorul care o să preia serviciul în localitățile în care prestăm noi și atunci situația să fie rezolvată”, a spus Maria Dumitrașcu.

De la 1 ianuarie, operatorii de salubritate trebuie să îndeplinească unele cerințe care ar fi impus investiții, acesta fiind motivul pentru care primăriile au renunțat la colaborarea cu Saubris Gilort. În acest an a intrat puternic în piață firma Supercom din București, patronată de un fost parlamentar PSD.

Vizualizări: 3,169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: