Sindicalist: Planul B înseamnă insolvența companiei

Liderii de sindicat reacționează după ce s-a vehiculat ideea că, dacă nu va veni un ajutor de stat pentru Complexul Energetic Oltenia, salvarea stă într-un alt împrumut. Sindicalistul Manu Tomescu, de la Termocentrala Rovinari, este de părere că un astfel de plan nu ar face decât să grăbească drumul spre insolvență al companiei energetice.

Mai mult, Manu Tomescu suspectează că oficialii Complexului Oltenia nu spun nici toate nelămuririle pe care le au cei de la Comisia Europeană în legătură cu planul de restructurare pe care îl analizează de câteva luni, dar pe care încă nu l-au aprobat și au cerut clarificări după clarificări. „Se vorbește de planul B, cu jumătate de gură, dar cred că se gândesc foarte mult la chestia asta, să ne mai împrumutăm o tură, să garanteze Guvernul. Este instrumentul care a fost folosit cel mai în ultimii doi ani. Cred că spre asta se îndreaptă acum”, a reacționat sindicalistul, la Radio Infinit.

Manu Tomescu este de părere că planul B, care înseamnă un nou împrumut, nu va face decât să netezească drumul companiei spre insolvență. „Aceste împrumuturi făcute în avalanșă nu fac altceva decât să ne îndrepte spre insolvență sau spre faliment. Planul B înseamnă insolvența. Asta din cauză că Guvernul nu își asumă clar dacă vrea sau nu să ajute această companie. Un împrumut nu înseamnă ajutor. Ne trimit să ne împrumutăm, ce am făcut de când a fost creat CEO, noi tot ne-am împrumutat”, a mai spus Tomescu.

Vizualizări: 3,039

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: