Sindicalist: Sunt cârdăşii între angajaţii CEO şi unii expropriaţi

„Există cârdăşii între angajaţi şi unii expropriaţi în zona Motru!” Este semnalul de alarmă tras de un sindicalist din cadrul Complexului Energetic Oltenia, care susţine că unii salariaţi ai companiei ar ajuta proprietari să obţină sume fabuloase drept despăgubire de la producătorul de energie, în timp ce alţi expropriaţi primesc mult mai puţini bani.

Dezvăluirea a fost făcută de Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO): „Sunt angajaţi ai companiei care s-au detaşat şi fac acum expertize, propun soluţii pentru cei care sunt în conflict cu angajatorul tău. Sunt lucruri de noaptea minţii! În zona Motrului s-au sesizat astfel de cazuri. S-ar putea să fie şi verificări şi pe parte administrativă. Există suspiciuni că ar fi cârdăşii între anumiţi salariaţi şi beneficiari ai unor despăgubiri. Sunt cazuri care sunt şi cercetate”.

Sindicalistul a şi venit cu exemple. În timp ce un proprietar primeşte 500 de mii de lei pentru un teren afectat de activitatea minieră, un altul ia de cinci ori mai puţini bani chiar dacă se alege cu locuinţa demolată. „Există suspiciuni că angajaţi ai Complexului când reprezintă interesul Complexului, când pe-al altora care cer despăgubiri de la companie. Pe evaluări făcute nu ştiu cât de corect, anumite proprietăţi primesc cinci miliarde (n.r. lei vechi) şi altul căruia îi este demolată locuinţa să fie exploatat cărbune  primeşte mai puţin de un miliard”, a mai explicat Căldăruşe.

Aflat în faţa acestor suspiciuni, sindicalistul susţine că ar trebui verificate criteriile care au stat la baza acordării acestor despăgubiri inechitabile. „Sunt lucruri foarte ciudate. Două, trei miliarde de acolo, alte două  de dincolo şi se adună. Cred că ar trebui să fie rezolvate aceste probleme chiar în cadrul Complexului Energetic Oltenia şi să fie stabilite criteriile după care s-au făcut acele despăgubiri”, a încheiat liderul de sindicat.

Vizualizări: 1,464

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: