Sindicalist: Vin chinezii să care cărbunele cu coșulețul

Investiția chinezilor de la Rovinari nu este decât un agent electoral în pragul fiecărei campanii din ultimii ani. Susține acest lucru sindicalistul Nicu Bunoaica. Acesta adaugă și faptul că investitorii chinezi care ar vrea să vină la Rovinari nu ar avea la dispoziție cărbunele de care au nevoie. Ar însemna stocuri duble în cariere doar pentru ca noul grup al chinezilor să funcționeze.

„Vor veni chinezii să care cărbunele cu coșulețul, că tot a promis domnul Andrei Maioreanu că ne aduce chinezii la Rovinari. Vin să ne vândă gogoși înainte de campania electorală. Ne-am săturat de promisiuni”, este mesajul sindicalistului Nicu Bunoaica.

Stocurile de cărbune nu vor fi suficiente pentru ca grupul nou, ridicat de investitorii chinezi, să poată funcționa. Ar avea nevoie de 5 milioane de tone de cărbune în fiecare an, cantitate pe care compania nu ar avea de unde s-o asigure. „Din punctul meu de vedere, e o gogoașă. Chiar dacă ar face un grup energetic, de unde vine cărbunele? Îi dai chinezului o hartă și îi spui unde să sape cărbunele? Trebuie să-i dau cărbune. Noi abia facem 2, 5 milioane de tone. De unde luăm 5 milioane pentru chinezi? N-o să fie nimic! O să fie mai rău! Chinezii au venit și au văzut că nu sunt stocuri și nu mai dau pe aici. Cred că le-a părut rău că au dat bani și pe biletele de avion. Au văzut și ei că atunci aveam grupuri oprite tocmai că nu aveam cărbune”, a încheiat liderul de sindicat.

Vizualizări: 1,863

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: