CEO încă n-a parafat creditul: Dacă nu-l luăm, ne ducem în cap!

Chiar dacă ar fi trebuit să parafeze împrumutul în bancă în aceste zile, Complexul Energetic Oltenia încă nu a reușit să încheie o înțelegere cu cele opt bănci care s-au arătat interesate să intre într-o sindicalizare și să sprijine compania cu 500 de milioane de lei. În lipsa acestui credit, garantat în mare parte de stat, CEO ar risca insolvența.

Liderii de sindicat se tem că împrumutul nu se va concretiza. Se bazează pe faptul că producătorul de energie nu ar avea ce să mai pună gaj pentru că aproape toate excavatoarele sunt deja garanții pentru împrumuturi anterioare.

Sindicalistul Nicu Bunoaica se declară sceptic în privința creditului: „Dacă nu le va fi garantat acel împrumut, ne ducem spre insolvență. Nicio bancă nu va da bani atâta timp cât se va uita în bilanțul companiei și va vedea pierderile. Compania nu mai are cu ce garanta. Excavatoarele sunt puse gaj la împrumuturile anterioare pe care le mai are de plătit. Or garanta oamenii politici! Nu știu! Va duce în cap această companie. Nu s-a semnat nimic deocamdată. S-ar fi discutat că ar fi o înțelegere și că s-ar da banii. O înțelegere, dar nu e nimic concret, real, parafat”.

În schimb, directorul companiei, Sorin Boza, a dat asigurări că împrumutul este aproape sigur. Contractul va fi semnat până la sfârșitul lunii martie, a anunțat Boza: „Contractele vor fi încheiate ca să putem să luăm banii și să achiziţionăm restul de certificate de care mai avem nevoie. Am solicitat un credit de 500 de milioane de lei. Certificatele ne costă 1,4 miliarde de lei. Diferența o acoperim noi din fonduri proprii.” Termenul limită pentru achiziționarea certificatelor de carbon este 30 aprilie.

Vizualizări: 3,107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: