Sindicaliștii de la Roșia, solidari cu protestul de la Rovinari

Sindicatul Liber EMC Roșia, asociat la Federaţia Naţională Mine Energie, anunță că este solidar cu membrii si liderii de sindicat din cadrul Sindicatului Energia Rovinari, care se află într-un protest spontan pe perioada nedeterminată, începând de luni, 12 noiembrie.

Revendicările lucrătorilor din Termocentrala se referă în principal la: creșterea salariilor, vouchere de vacanță, condiții de muncă, mix energetic promis în campaniile electorale de peste 10 ani. 

"Sindicatul Liber EMC Roșia consideră că acest protest al colegilor din S.E. Rovinari este îndreptăţit, situaţia acestora fiind identică cu cererea noastră a salariaţilor din carierele miniere. Solicităm conducerii Federaţiei Naționale Mine Energie, din care facem şi noi parte, să întreprindă toate demersurile legale în vederea rezolvării celor patru puncte in regim de urgentă. Dacă nici acum guvernanţii acestei ţări vor înţelege că avem dreptul constituţional la un trai decent, cerem federatiei să întreprindă toate demersurile legale în vederea declanşării grevei generale pe termen nelimitat", arată sindicatul de la Cariera Roșia.

Sindicaliștii precizează că nu este un protest împotriva conducerii companiei: "Precizăm că acţiunea noastră de solidaritate faţă de demersurile întreprinse de Sindicatul Energia Rovinari nu vizează în nici un fel conducerea Complexului Energetic Oltenia, ci prin acest comunicat de presă ne exprimăm indignarea faţă de Guvernul României care are obligaţia de a soluţiona urgent problemele majore cu care se confruntă minerii și energeticienii din C.E. Oltenia". (A.A.)

Vizualizări: 1,456

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: