Sindicaliștii insistă pentru măriri salariale în minerit: Fie cu vorbă bună, fie cu scandal!

Se agită spiritele în rândul minerilor și energeticienilor. Oamenii din producție cer salarii mai mari de la 1 aprilie, când va intra în vigoare noul Contract Colectiv de Muncă, dar administrația nu a oferit prea mult până acum. Ar fi pus pe tavă doar 5,3%, un procent de care liderii de sindicat nici nu vor să audă. Ei insistă pentru măriri salariale consistente și promit să le obțină „fie cu vorbă bună, fie cu scandal”.

Jan Popescu, de la Federația Univers, declară că, momentan, săbiile trebuie să rămână în teacă, dar lupta va fi dusă la capăt cu administrația. 

Oamenii din cariere și termocentrale cer venituri mai mari din primăvară. Și pe bună dreptate, adaugă sindicaliștii, care promit să bată cu pumnul în masă până când vor obține o creștere care să mulțumească minerii.

„Săbiile să rămână în teacă în această perioadă. indiferent de greutățile prin care trece compania, obligația noastră este ca să obținem acele drepturi cu voie bună sau fără voie bună. Rămâne ca partenerii noștri sociali să se poziționeze de ce parte vor: cu bine sau cu rău. Dar trebuie să obținem drepturile care să mulțumească colegii noștri mineri și energeticieni. Avem obligația să ne înțelegem cu partenerul de dialog. Nu ne înțelegem cu vorbă bună, ne ducem până când înțelege să răsplătească munca colegilor mei la justa ei valoare. Fie cu vorba bună, fie cu scandal”, a declarat Jan Popescu într-un interviu la Radio Infinit.

Negocierile pentru noul Contract de Muncă trebuie să se încheie luna viitoare pentru ca actul să intre în vigoare de la 1 aprilie.

Vizualizări: 1,262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: