Sindicaliştii lui Condescu, păcăliţi de Ciurel

Ion Ruşeţ, prim-vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, a confirmat ieri că nu s-a ajuns la nicio înţelegere cu administraţia privind renunţarea la programul de patru zile. Oricum, măsura intrării de astăzi în concedii fără plată a fost anunţată în subunităţi de la prima oră, astfel că negocierile au fost pierdere de timp. Preşedintele FNME Marin Condescu şi directorul general Laurenţiu Ciurel se vor întâlni luni cu ministrul delegat al Energiei, Constantin Niţă.

Sindicaliştii au renunţat ieri la deplasarea la minister pentru a merge la negocieri, unde fuseseră convocaţi din nou pentru a încerca deblocarea situaţiei. Ruşeţ a declarat aseară că acum este sigur că totul a fost o păcăleală, pentru ca sindicaliştii să nu meargă la secretarul de stat de la Energie. Ruşeţ spune că sindicatele au propus inclusiv transformarea celor patru zile de concediu fără plată în două zile de concedii de odihnă colective plătite (7 şi 10 iunie) şi alte două fără plată (21 şi 25 iunie), pentru a reduce pierderile salariaţilor, dar nici aşa administraţia nu a fost de acord. „Administraţia şi-a păstrat punctul de vedere, adică programul de patru zile. (...) Am epuizat toate procedurile de negociere cu administraţia. Acum pot să spun că nu s-a dorit prezenţa noastră la minister“, a declarat Ion Ruşeţ.

În plus, sindicatele au fost de acord cu aplicarea unui program de două zile pe lună de concediu fără plată în iulie, august, septembrie, în cazul în care CE Oltenia va vinde sub 1300 de MWh.

„Nu am renunţat la ideea protestelor şi sunt propuneri din ce în ce mai acceptate”.

Ion Ruşeţ

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: