Sindicaliştii: Nu am luat în seamă managementul privat, dar nu-i de glumă

Vestea ca Societatea Naţională a Lignitului Oltenia este printre primele companii care vor avea management privat, a pus sindicatele pe jar. Liderii sindicali nu văd rostul acestei schimbări şi se opun iniţiativei. Deocamdată nu au stabilit ceva, însă în perioada imediat următoare se vor întâlni cu reprezentanţii Federaţiei Mine Energie pentru a pune la punct un plan de bătaie.

Ministerul Economiei a anunţat care sunt companiile ce vor avea management privat. Printre ele se numără şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. „Păi salariul pe care l-ar lua un manager privat reprezintă pierderile înregistrate de societate. Managerul privat, cu salariul pe care am înţeles că-l va avea, deja este o tâmpenie. Salariul lunar undeva la 27.000 de euro, păi asta realizează la finalul anului exact pierderile care spun ei că sunt de vreo 500.000 de euro. Vom discuta la nivel de uniune şi de federaţie, deocamdată nu ştiu ce vom face. Nu prea am luat în seamă în adevăratul sens al cuvântului chestiunea acesta cu managementul privat, dar văd că nu e de glumă. Nu am avut deocamdată discuţii, am considerat-o o secţiune mai puţin importantă”, a declarat Constantin Ureche, lider de sindicat la cariera Lupoaia.

„Nu văd diferenţă între management privat şi managementul care se face la ora actuală. Nu noi suntem de vină că nu ne încasăm datoriile de la beneficiari. O să avem discuţie la nivelul sindicatelor şi vom lua o hotărâre comună, nu se face pompieristic acest lucru”

 Nelu Roşca, lider de sindicat EMC Motru

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: