Sindicalistul Căldăruşe readuce în discuţie intrarea în greva foamei

Acţionarii CE Oltenia nu au demarat procedurile pentru avizarea rectificării bugetare de către ministerele avizatoare, iar sindicaliştii ameninţă cu intrarea în greva foamei. Aceştia spun că mai dau răgaz celor din administraţie până vineri, când se aşteaptă ca pe ordinea de zi a ședinței de Guvern să fie și rectificarea bugetului CE Oltenia. Sindicaliştii spun că este posibil ca acționarii să nu trebuiască să avizeze rectificarea și ca documentul să fie deja la unul din ministere. "Parcă există un blestem, că să nu fie niciodată un sfârșit de an liniștit și pentru salariați", a comentat Gabriel Căldărușe, liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO).

Reprezentanții Departamentului de relații cu presa din cadrul CE Oltenia au comunicat că subiectul privind rectificarea bugetului companiei nu s-a regăsit pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acționarilor care a avut loc luni, 12 decembrie. Chiar și așa, sindicaliștii speră ca rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al companiei energetice pe 2016 să fie pe ordinea de zi a primei ședințe de Guvern. "Au aprobat planul de restructurare. În momentul în care aprobi planul ai posibilitatea să faci demersurile pentru rectificare. Nici nu știm care este adevărul. Că ar fi pe la Ministerul Muncii, că nu știu ce. Ce am înțeles, a fost amânată ședința de Guvern care se ținea miercurea și va avea loc vineri. Nici certitudinea asta nu o avem. Așteptăm să vedem dacă va fi pe ordinea de zi vineri și după aceea vom lua o decizie", a declarat Gabriel Căldărușe, președintele SMEO.
Sindicalistul a anunţat încă de acum o lună că, în situația în care acționarii nu vor aviza rectificarea, va intra în greva foamei, alături de alți sindicaliști. Și nu a renunțat la idee. "Vom găsi o formă de protest. Vă dați seama că va fi extraordinar de greu dacă bugetul nu va fi rectificat, va fi o problemă chiar majoră, mai ales pentru anul 2017", a explicat sindicalistul.
Totodată, liderul Federației Univers amintește ce s-ar putea întâmpla dacă bugetul nu va fi rectificat. "Dacă mă iau după ultima ședință de comisie paritară în care la 50 de oameni domnul director Ciobotărică a spus clar și ne-a prezentat, cu toate că unii dintre noi nu vrem să recunoaștem, că în situația în care nu se rectifică fondul trebuie să găsim soluții. Ori reducerea salariilor cu 15-20% ori să ia zile de concediu fără plată", a explicat Adrian Marciuc.
Oricum, sindicaliștii au spus că vor cere directorilor CE Oltenia clarificări legate de acest aspect în ședința comisiei mixte de joi, 15 decembrie.

Vizualizări: 993

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: