Rectificarea bugetului CEO bagă zâzanie între sindicalişti

Sindicaliştii au început să se ciondănească pe rectificarea bugetului, deşi nu ştiau nici dacă a fost aprobată de acţionarii CE Oltenia. Punctul de vedere oficial al companiei a fost că rectificarea nu a fost pe ordinea de zi a AGA, cea afişată pe site. Sindicalistul Marciuc l-a atacat pe sindicalistul Mitrescu, care ar fi spus în trecut că în mod sigur guvernul Cioloş va rectifica bugetul.
Rectificarea bugetului CE Oltenia pe anul în curs este necesară deoarece în cel aprobat inițial au fost prevăzute pentru 2016 un număr de 2000 disponibilizări, însă au fost realizate numai 802. În aceste condiţii, fondul de salarii nu ajunge pentru toţi angajaţii.
Adrian Marciuc, liderul Federației Univers, a spus că nu știe ce au decis acționarii în ședința din data de 12 decembrie privind rectificarea bugetului, însă a explicat că şi în situația în care Adunarea Generală a Acționarilor de la CEO ar fi avizat demararea procedurilor de rectificare, ar putea fi tardiv pentru ca fondul de salarii să fie majorat, așa cum dorește. "Problema este că trebuie făcute demersurile la minister, să treacă pe la Finanțe, după aceea în ședință de Guvern, prin hotărâre, ceea ce cred că nu se va face. Poate știe Mitrescu ceva. El a zis că știe sigur, că e rezolvată. Văd că nu mai zice nimic. Să aducă el rectificarea", a declarat Adrian Marciuc.
Prim-vicepreședintele Federației Univers a mai spus că banii necesari la fondul de salarii la CE Oltenia ar trebui aduși de sindicalistul Constantin Mitrescu, lider sindical al Federației Naționale Mine Energie (FNME). A explicat și de ce. "Probema este delicată. Dacă nu vine fondul o să avem probleme mari. Când eu am spus treaba asta, colegii de la FNME, mai ales Mitrescu, m-au luat în râs și că fac campanie la PSD. Eu aștept să aducă el fondul. N-a zis el că știe că ne dă Cioloș fond?", a mai spus Adrian Marciuc.
Sindicalistul i-a reamintit și directorului Sorin Boza, viitor manager al CE Oltenia, că a promis suplimentarea fondului de salarii până în data de 15 decembrie.

Vizualizări: 1,953

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: