Sindicatele din învăţământ acuză ISJ de abuz

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a susţinut vineri că toţi profesorii din România şi-au primit salariile. În aceeaşi zi, sindicatele din învăţământ din Gorj au dat un comunicat în care avertizează că sunt mai multe şcoli unde nu au fost plătite salariile pe decembrie.

Şcolile care nu au renunţat la sporul de calculator nu viraseră vineri salariile către angajaţi. Cu toate acestea, ministrul Liviu Pop a anunţat că toţi profesorii au primit lefurile.

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământ a reacţionat, într-un comunicat de presă, după ce statele de salarii trimise de şcoli cu sporul de calculator au fost modificate de o salariată a ISJ Gorj. „Intervenţia ISJ Gorj în statele de plată nu are corespondent legislativ şi ca urmare poate aduce grave prejudicii sectorului de învăţământ şi factorilor direct implicaţi. De asemenea, orice decizie în domeniu trebuie să se ia în scris şi cu justificarea legală,  pentru a putea respecta art. 3, alin. 4 din Ordinul 4576/2011- anexa 4, cap. II, (celebra «bulină»), lucru pe care ISJ Gorj îl refuză de o lungă perioadă de timp”, arată USLI Gorj într-un comunicat.

Liderul sindical Constantin Huică anunţă că dezavuează „presiunile” de orice fel şi tentativele de intimidare asupra oamenilor şcolii exercitate din ordinul conducerii ISJ Gorj. „Lipseşte din  şcoli o justificare scrisă, clară şi asumată, a amânării plăţii salariilor de către ISJ Gorj, o asemenea decizie putând fi sancţionată ca atare în baza legislaţiei în vigoare. Biroul Operativ al USLI GORJ solicită ISJ Gorj respectarea datei de plată a salariilor pentru toţi salariaţii, dată anunţată de MEN”, mai scrie în comunicatul USLI.

Reamintim că inspectorul general Ion Işfan încearcă de mai bine de doi ani să scoată sporul de calculator de care beneficiază anumite categorii de personal (directori, secretari, contabili, informaticieni). Lună de lună blochează salariile, iar şcolile renunţă una câte una la acest spor. Cu toate acestea, sunt mai bine de zece şcoli care nu au renunţat, ceea ce înseamnă sute de profesori care nu şi-au primit salariile.

Vizualizări: 1,338

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: