Sindicatul "Tudor Vladimirescu" reacţionează la spusele lui Călinoiu

Grupul de iniţiativă al constituirii Sindicatului “Tudor Vladimirescu” protestează faţă de "implicarea brutală a partidelor politice şi informează salariaţii din subunităţile CEO SA să decidă singuri ce sindicat vor să se formeze pentru a le apăra interesele". Este vorba de grupul condus de sindicalistul Dumitru Pârvulescu şi care şi-a propus să formeze un sindicat majoritar în Complexul Oltenia. Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, s-a declarat un susţinător al celuilalt grup de iniţiativă, cel condus de Ion Ruşeţ, şi chiar i-a îndemnat pe mineri şi energeticieni să se încrie în sindicatul acestuia, care este susţinut şi de administraţie.

Doi dintre iniţiatorii Sindicatului "Tudor Vladimirescu", Dumitru Pîrvulescu şi Constantin Mitrescu, au reacţionat astăzi printr-un comunicat de presă. "Apartenenţa la un partid politic va altera reprezentarea revendicărilor şi a drepturilor salariaţilor. Structurile şi instituţiile statului de drept trebuie să intervină pentru apărarea legislaţiei muncii şi dreptului de asociere liberă, se arată în comunicat.

Grupul de iniţiativă al Sindicatului “Tudor Vladimirescu” va prezenta în fiecare zonă programul său, fără a ataca în vreun mod programul celuilalt grup de iniţiativă condus de domnul ex-senator Ion Ruşeţ, precizează sursa citată.

"Prioritatea nr. 1 în acest moment a sindicatelor pe care le reprezentăm este negocierea Actului adiţional la Contractul Colectiv de Muncă cu drepturile salariaţilor pentru 2014, începând cu creşterea de 15 % a fondului de salarii şi eliminarea condiţionărilor din pachetele de performanţă", a spus Dumitru Pîrvulescu.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: