Singura profesoară de aerobic din Gorj, colegă cu Lavinia Miloşovici

S-a pregătit cot la cot cu multipla campioană la gimnastică Lavinia Miloşovici, iar acum conduce singurul cerc de gimnastică aerobică din judeţul Gorj. Profesoara Valerica Ciobanu a ajuns la Palatul Copiilor din Târgu Jiu în urmă cu şapte ani de zile, timp în care a obţinut numeroase premii cu elevii pregătiţi. Obiectivul propus este să organizeze la Târgu Jiu un concurs internaţional de gimnastică aerobică.

Valerica Ciobanu şi-a dorit întotdeauna să practice gimnastica. Aşa că a mers la Şcoala din Deva, unde a practicat gimnastică de performanţă alături de Lavinia Miloşevici, colega sa de generală. A trecut prin rigorile antrenamentelor de la Deva, după care s-a îndreptat spre unităţile de profil din Craiova şi Bucureşti. Prima dată a predat cursuri de gimnastică aerobică elevilor din Craiova. Despre sportul pe care îl practică spune că nu este deloc uşor. „Uşor nu este, aşa că sportul acesta îl poţi face doar din plăcere. Trebuie să dai dovadă de foarte multă muncă şi de ordine. Sunt copii care renunţă pe parcurs, dar sunt şi mulţi care rezistă, chiar dacă pentru gimnastica aerobică îşi rup o parte din timpul lor”, explică Valerica Ciobanu.

Fiind singurul loc din judeţ unde se practică acest sport, cererile sunt numeroase, motiv pentru care se va recurge la o selecţie a copiilor. „La noi în oraş acesta este singurul loc în care se face gimnastică aerobică cu copiii şi unde pot să îşi fructifice lucrurile învăţate la nivel competiţional. Pot să spun că aici ei au o finalitate. Acest sport îi învaţă să fie mai disciplinaţi şi mai responsabili pentru că trebuie să lucreze în echipă. Un copil care vine aici se sperie tot timpul atunci când trebuie să facă sfoara. După devine doar un element de încălzire”, mai spune aceasta.

OBIECTIV

De performanţele echipei de gimnastică aerobică din cadrul Palatului Copiilor din Târgu Jiu a auzit toată ţara, aşa că a venit timpul ca elevii de aici să fie cunoscuţi şi pe plan internaţional. „Am un proiect de concurs de patru ani de zile, iar anul acesta am făcut toate demersurile pentru a-l face internaţional. Avem un parteneriat cu Republica Moldova şi Bulgaria şi urmează să mai cooptăm alte ţări pentru a realiza acest proiect”, relatează profesoara Valerica Ciobanu.

Vizualizări: 378

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: