Singura secție rămasă „verde” într-un spital Covid

Compartimentul de kinetoterapie din cadrul Spitalului Orăneșesc Novaci a fost singurul care a funcționat în condiții normale și în pandemie, deși unitatea medicală tratează de câteva luni doar bolnavi infectați cu coronavirus. Pentru că adresabilitatea la balneo și kinetoterapie este foarte mare, managerul spitalului a decis să facă un circuit separat ca să nu priveze bolnavii de terapie.

Secția de kinetoterapie este printre cele mai solicitate din cadrul spitalului. Sute de pacienți din toată țara se internează aici ca să scape de probleme. E și motivul pentru care directorul spitalului din Novaci a decis să o păstreze funcțională, în condiții normale.

Astfel că și în pandemie, pacienți din toată țara au venit, în continuare, la proceduri. Chiar și în această perioadă, când spitalul tratează doar bolnavi de Covid, compartimentul pentru recuperare a fost deschis.

„Laboratorul de recuperare balneo și kinetoterapie au funcționat în zonă verde. Acolo este circuit separat. Au făcut consultațiile în ambulatoriu și procedurile le-au făcut în spital. Este circuit separat. Nu l-am trecut niciodată în zona roșie. A rămas în zona verde pentru că adresabilitatea este foarte mare și nu puteam să-l închidem. Vin din toată țara foarte mulți pacienți pentru aceste proceduri”, a declarat directorul unității medicale, Emil Grigore.

Vizualizări: 933

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: