Sinucidere cu autor necunoscut

Moartea lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, va pune în umbră şi ultimele săptămâni ale unei campanii electorale care abia prinsese puţină viaţă. Este de departe cel mai comentat subiect pe paginile de socializare ori în mijloacele de transport, iar televiziunile care merg pe teoria conspiraţiei au avut cele mai bune audienţe.
„Sinucidere cu autor necunoscut”, a fost una din concluziile unei dezbateri televizate, cu privire la moartea lui Dan Condrea. Ipotezele discutate până acum sunt: accident, sinucidere, crimă, înscenarea unei crime ca să poată pleca Dan Condrea din ţară. Până la urmă, orice e posibil. Probabil că dacă Dan Diaconescu ar fi liber, jumătate din ţară s-ar uita nopţi în şir pe OTV, pentru a afla ce s-a întâmplat de fapt.
Este important să aflăm adevărul, dar dacă adevărul oficial va fi accident sau sinucidere, mulţi nu vor crede. Ar fi însă cumplit să ni se spună negru pe alb că omul a fost omorât de servicii ca să nu vorbească. Sau că a fost omorât altcineva ca să fugă Condrea din ţară.
Dincolo de asta însă, mai sunt multe adevăruri de aflat. Adevăruri care nu trebuie să moară odată cu dispariţia lui Condrea. Trebuie să aflăm dacă afacerea dezinfectanţilor diluaţi a fost protejată de servicii secrete. Trebuie să aflăm câte astfel de tunuri sunt date pentru că există protecţie de la servicii şi parchete. Trebuie să aflăm în ce măsură unii afacerişti ajung în cătuşe pentru că nu îşi predau afacerile. Şi că unii scapă, deşi sunt la fel de vinovaţi, pentru că au înţeles să renunţe la afacere în favoarea cui trebuie.
În ultimii doi ani, mai mulţi oameni de afaceri, printre care Tender şi Niculae, au spus explicit că li s-a sugerat în timpul anchetei să îşi predea mega-afacerile ca să rămână liberi. Şi au mai fost şi alţii, şi înaintea lor, şi după. Chiar nu este nimeni în SRI, în SIE, în mulţimea asta de servicii secrete, care să îşi rişte libertatea pentru a spune nişte adevăruri care parcă plutesc în aer? Ori poate oamenii ăştia ştiu că nu ar apuca să spună prea multe, înainte de a fi sinucişi.

Vizualizări: 474

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: