Sinucidere misterioasă la doar 19 ani

Descoperire macabră făcută ieri de doi părinţi din Târgu Jiu, care, când au venit acasă, şi-au găsit fiul fără suflare în camera sa. Băiatul, în vârstă de 19 ani, a trecut în lumea celor drepţi după ce s-a autosufocat cu o pungă în care a introdus gaze toxice, gest care a şocat pe toată lumea.

Alexandru Popovici a fost găsit decedat de către părinţii săi la întoarcerea acestora din oraş. Mama şi tatăl tânărului au trebuit să spargă uşa de acces în dormitorul tânărului, după ce au văzut că acesta nu răspunde atunci când era strigat. Vecinii din bloc s-au alertat şi ei, aflând cu stupoare că Alex, băiatul cel mai cuminte de pe scară, şi-a pus capăt zilelor. "Părinţii lui au plecat pe la 11.00 să plătească nişte taxe prin oraş, din câte am înţeles, şi la întoarcere au văzut că nu pot să deschidă uşa la el. Uşa era închisă pe interior, de la el din cameră, şi atunci s-au gândit la ce era mai rău. Au spart uşa şi l-au găsit cu o pungă pe cap şi un spray gol lângă el. Era un copil foarte cuminte, nimeni nu ştie de ce a făcut treaba asta", spunea o vecină din bloc a familiei Popovic. Imediat a fost deschisă o anchetă, care este coordonată de procurorul Emil Moţa, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Moţa declară că tânărul nu a lăsat în urma sa niciun bilet şi nici nu s-ar fi plâns anterior de alte probleme. Procurorul a menţionat şi că din apartamentul familiei Popovici nu lipseşte niciun lucru, varianta unui jaf fiind exclusă. "Se pare că este vorba de o sinucidere, nu se cunosc motivele, din apartament nu lipsesc lucruri sau obiecte de valoare, nu era nimic deranjat. Nu a fost găsit însă un bilet, facem cercetări şi aşteptăm şi rezultatele necropsiei pentru a vedea cauzele acestui deces", spune anchetatorul.

Cazul i-a şocat chiar şi pe legişti

Medicul legist Claudia Beldean, şefa Serviciului de Medicină Legală Gorj, a examinat cadavrul şi, la o primă vedere, a concluzionat că tânărul s-a omorât cu câteva ore înainte, folosindu-se de o pungă pe care şi-a legat-o foarte strâns în jurul gâtului. În punga respectivă au fost găsite urme de gaz de brichetă, precum şi gaz toxic provenit de la un spray pentru omorârea muştelor şi ţânţarilor, medicul legist declarând că nu a mai întâlnit până acum un astfel de caz. Trupul neînsufleţit al lui Alexandru Popovici a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, azi urmând să fie efectuată necropsia şi stabilite cauzele exacte ale decesului.

Vestea morţii lui Alex Popovici i-a surprins nu doar pe părinţi, dar mai ales pe prieteni şi cunoscuţi, care ieri după-amiază stăteau în faţa blocului şi nu credeau că s-a putut întâmpla aşa ceva. "E de necrezut. El venea şi îi repara fiului meu calculatorul, era un băiat nespus de cuminte, de respectabil, nu crea probleme. Acum după amiază mi-a zis fiul meu că a primit pe calculator un mesaj că Alex s-a sinucis şi am venit aici la bloc să mă conving de faptul că aşa e. Nu pot să cred şi nici nu ştiu ce să mai spun", declara o femeie din mulţimea strânsă la scara blocului unde locuia băiatul. Prieteni ai acestuia au venit şi ei acolo şi toţi au avut declaraţii asemănătoare, nimeni neexplicându-şi de ce s-ar fi omorât Alex într-un asemenea mod.

Vizualizări: 310

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: