Ionel Manţog, implicat într-un grav accident de circulaţie

Un autoturism condus de Ionel Manţog a intrat ieri în coliziune cu o ambulanţă care venea dinspre Motru, pentru a aduce la Târgu Jiu un bărbat care suferise un infarct. Din primele cercetări ale poliţiei a rezultat că Manţog s-a angajat într-o depăşire neregulamentară, dorind să treacă de mai multe maşini. Nu a avut timp, astfel că a lovit ambulanţa care venea din sens opus. În urma impactului au suferit răni atât cele patru persoane din ambulanţă, cât şi Ionel Manţog. Pacientul care suferise un infarct nu a putut fi salvat. Poliţia face cercetări pentru a stabili atât cauzele accidentului, cât şi ale decesului.

Accidentul s-a produs ieri, la orele 13:03, pe DN 67, în comuna Câlnic, localitatea Pieptani. Martorii accidentului au povestit că Ionel Manţog se angajase într-o depăşire a unei coloane de maşini şi avea viteză. Ambulanţa venea din sens opus cu semnalele luminoase pornite, dar fără cele acustice. Potrivit martorilor, şoferul BMW-ului a încercat să frâneze, dar a lovit ambulanţa şi s-a răsturnat, oprindu-se într-un copac. Ambulanţa s-a răsturnat pe o parte, cele patru persoane din aceasta fiind rănite.

Constantin F., de 57 de ani, pacientul care era în salvare ca urmare a unui infarct, nu a mai putut fi salvat. Medicul Ramona Oprea de la Unitatea Primiri Urgenţe a spus că acesta nu avea traumatisme vizibile în urma accidentului, aşa că cel mai probabil a murit ca urmare a infarctului. Medicii legişti urmează să stabilească exact cauza decesului, iar organele de anchetă au început deja cercetările în această cauză.

Ionel Manţog a ajuns şi el la spital în stare gravă. Martorii susţin că acesta a cerut un telefon după ce a fost scos din maşină, a vorbit cu cineva şi apoi a leşinat. A ajuns la spital în stare de inconştienţă, dar medicii au declarat aseară că starea acestuia era stabilă. Zeci de persoane puteau fi văzute ieri pe holurile spitalului, aşteptând să afle veşti despre starea de sănătate a acestuia şi a celorlalţi răniţi: şoferul ambulanţei, asistenta medicală şi soţia pacientului care suferise un infarct.

Intervenţie cu cinci ambulanţe

La locul accidentului au ajuns în mai puţin de un sfert de oră 5 ambulanţe care au acordat primul ajutor victimelor. „Am deplasat la locul accidentului cinci ambulanţe pentru că acolo s-a întâmplat o nenorocire, o adevărată tragedie. Echipajul implicat în accident venea de la Motru şi transporta un pacient la secţia de cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Tg-Jiu, pentru că a suferit un infarct. Toţi cei care au fost implicaţi în accident au ajuns la spital în stare gravă”, a declarat la câteva minute de la accident Jana Prejbeanu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Poliţia a comunicat că „Din primele cercetări efectuate la faţa locului sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, a rezultat faptul că Ionel M., de 52 ani, din municipiul Tg-Jiu, în timp ce conducea un autoturism, în momentul efectuării unei manevre de depăşire neregulamentară a unui alt autovehicul, a intrat în coliziune cu ambulanţa condusă de către Pavel C., 48 ani, din municipiul Tg-Jiu, care circula din sens opus, având semnalele luminoase în funcţiune. În urma producerii evenimentului rutier, a rezultat decesul lui Constantin F., de 57 ani, din comuna Cătunele, pacient în ambulanţă, precum şi rănirea conducătorului ambulanţei, Pavel C., a lui Dumitru V., de 34 ani, asistent medical, a numitei Victoria F., de 53 ani, soţia pacientului şi a conducătorului auto, Ionel M. Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetările continuă sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Jiu”.

Galerie foto


Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: