Acuzat de tentativă de omor, închis pentru furturi

Un bărbat din Bengeşti-Ciocadia a ajuns la spital după ce a fost înjunghiat de un vecin de-al său. Incidentul are legătură cu un scandal mai vechi, agresorul fiind un „cunoscut“ poliţiştilor. De altfel, ieri, la o percheziţie făcută la domiciliul acestuia, oamenii legii au găsit diferite lucruri furate de pe la consăteni, inclusiv gresia şi faianţa dată ca dispărută de şeful Curţii de Conturi Gorj.

Gheorghe Cepoi, de 40 de ani, e despărţit de agresorul său Ion Zamfirache de câteva case şi o uliţă. Cel din urmă este cumnat cu un bărbat care acum o lună a fost reţinut de poliţişti după ce a incendiat câteva clăi, şi el fiind un client mai vechi al oamenilor legii. Incendiul s-a produs atunci la o pereche de miri care aveau nunta, mesenii lăsând baltă petrecerea şi luându-l pe individ la bătaie, printre cei care i-au cărat şuturi, pumni şi ce s-a mai putut fiind şi Cepoi. Joi seara acesta s-a întâlnit la cârciuma din sat cu cel care avea să îl înjunghie. Acolo fiecare a băut câte o bere, Cepoi venind de la lucru, iar Zamfirache de la treburile lui "casnice".

A mai mers câţiva metri

Din noroc în noroc şi din vorbă în vorbă, Zamfirache a început să-l înjure pe Cepoi, cel din urmă părăsind localul pentru a evita un scandal. A fost ajuns însă din urmă şi înjunghiat când se aştepta mai puţin, după cum singur ne-a precizat. "L-am găsit în cârciumă şi a sărit la mine că eu l-am bătut pe cumnată-său acum o lună cu patul puştii, ceea ce nu-i adevărat. Nu aveam puşca atunci cu mine, doar o lanternă şi cu aia am dat, că toată lumea era atunci furioasă pentru incendiul pe care îl făcuse la miri. El o început să mă înjure şi s-a luat după mine, eu plecând din cârciumă. M-a prins din urmă după vreo 200 de metri şi când s-a apropiat a scos cuţitul şi m-a înjunghiat. A dat odată şi apoi a fugit. Am mai avut puterea să merg vreo 150 de metri până acasă, pe drum sunând la frate-meu să vină cu maşina să mă ia, că la 112 nu puteam prinde legătura", spune bărbatul înjunghiat.

Cepoi a mers cu sângele după el până aproape de casă, unde a avut norocul să îl găsească în stradă pe fostul comandant al Penitenciarului din Târgu Jiu, Eugen Simescu, aflat în vizită la un cumnat, la Vasile Blendea. Acesta spune că nimeni nu îşi explică cum a putut rănitul să mai meargă pe picioare distanţa respectivă. "Eram la poartă cu cumnatul meu, care se pregătea să plece la Târgu Jiu şi l-am văzut pe vecinul venind spre noi. Ne-a spus că e înjunghiat şi atunci am văzut că avea sânge pe haine, dar, fiind frig, avea multe pulovere pe el şi nu ieşise în afară. L-am pus pe o bancă de la poartă şi a venit fratele lui şi l-a luat cu maşina pentru a-l duce la Târgu Jiu. Am înţeles că s-au întâlnit apoi cu Ambulanţa la Scoarţa şi a fost preluat de echipaj şi dus la spital", spunea ieri Blendea.

Agresorul s-a dovedit a fi un hoţ

Bărbatul înjunghiat a ajuns la spital şi după ce medicii i-au scos cam un litru de sânge care ajunsese la plămâni au reuşit să-l menţină în viaţă. Lovitura de cuţit a fost aplicată în zona stângă, în apropiere de inimă, dar în cavitatea toracică. Anchetatorii au apreciat că viaţa acestuia a fost pusă în pericol şi procurorul de caz a dispus imediat reţinerea agresorului.  Poliţiştii care se ocupă de acest caz l-au identificat foarte repede pe agresor în persoana lui Ion Zamfirache, de 43 de ani. Acesta a fost ieri prezentat unei instanţe pentru a i se emite mandat de arestare preventivă, susţinând că nu ştie pentru ce a fost reţinut de oamenii legii. Poliţiştii au mers şi la casa lui, unde, după o percheziţie, au descoperit mai multe echipamente şi materiale de construcţii furate de prin sat de-a lungul vremii. De la o roabă şi un covor la cutii întregi de gresie şi faianţă ori bormaşini şi motoare, toate au fost ridicate din curtea acestuia şi puse într-un microbuz, devenind corpuri delicte care vor fi restituite păgubiţilor. Individul s-a ales astfel, pe lângă acuzaţia de tentativă de omor, şi de cea de furt calificat, o acuzaţie pentru care a mai făcut puşcărie de câteva ori în anii trecuţi.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: