Ziarişti agresaţi de simpatizanţii rromi ai PSD

O echipă a Gorj TV a fost agresată ieri spre seară de rromii din Obreja. Reporterul David Constantinescu şi cameramanul Răzvan Văduva au scăpat de furia ţiganilor doar pentru că un echipaj al poliţiei, sesizat prin 112, a ajuns repede la faţa locului. Rromii erau nemulţumiţi că echipa Gorj TV a filmat un autoturism Dacia care a făcut toată ziua propagandă pentru PSD în cartierul Obreja din Târgu Jiu.

Echipa Gorj TV a mers în cartierul Obreja ieri, în jurul orei 17.00, după ce redacţia a fost sesizată prin telefon cu privire la faptul că un autoturism Dacia, fără numere de înmatriculare, duce alegătorii de etnie rromă la vot. Sursa noastră susţinea că rromii sunt instruiţi să voteze cu Mircea Geoană, fapt pentru care ar fi recompensaţi cu sume de bani.

Ajunşi la faţa locului, reporterii Gorj TV au găsit Dacia albă, care nu avea plăcuţe de înmatriculare, având totuşi numărul în parbriz. Au filmat maşina, după care au vorbit cu mai mulţi rromi din zonă, care au povestit cum au fost ameninţaţi că nu vor mai beneficia de subvenţii pentru lemne şi alte ajutoare sociale dacă nu votează candidatul PSD. „Toată ziua au mers prin cartier. Da, ne ameninţă”, spunea cu fereală a femeie rromă.

Înconjuraţi şi ameninţaţi de zeci de ţigani

În câteva zeci de secunde, jurnaliştii au fost înconjuraţi de circa 50 de rromi. Aceştia au început să îi împingă şi le-au luat cărţile de identitate. „Nu le mai vedeţi”, spunea unul din rromii care îi împingeau pe jurnalişti. În acel moment, maşina redacţiei a intrat în mulţimea de rromi pentru a-i recupera pe ziarişti, iar un coleg al celor doi jurnalişti a sunat la 112. Un echipaj al poliţiei a ajuns imediat în zonă, a recuperat actele jurnaliştilor, după care a reţinut doi rromi mai agresivi pentru audieri.

Agresaţi şi agresori au fost duşi la secţia de poliţie. Jurnaliştii au dat declaraţii şi urmează să depună plângere în zilele următoare. Oricum, cei doi agresori riscă sancţiunea cu amendă contravenţională, după cum au declarat poliţiştii.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: