Sisteme de apărare antiaeriană de tip S-400, desfăşurate în Rusia

Sisteme de rachete sol-aer de tip S-400 - considerate drept una dintre perlele coroanei industriei militare ruse - au fost desfăşurate în regiunea Leningrad (nord-vest), a anunţat marţi Ministerul rus al Apărării, relatează AFP.

”Sistemele cele mai moderne ale apărării antiaeriene (de tiip) S-400 au fost puse în poziţie de luptă în regiunea Leningrad (în care se află Sankt Petersburgul), pentru a proteja instalaţii militare, administrative şi civile”, a precizat serviciul de presă al Districtului Militar rus din Regiunea de Vest, citat de agenţia rusă Interfax.

Rachetele au fost fabricate în regiunea Astrahan (sud), după care au fost transferate 2.000 de kilometri mai la nord, în regiunea Leningrad, potrivit aceleiaşi surse.

Sisteme de tip S-400 urmează să fie dsfăşurate, de asemenea, începând de la 15 martie, în apropierea enclavei ruse Kaliningrad, potrivit Interfax.

S-400, cu o rază de acţiune teoretică de 400 de kilometri, este ultimul dintre sistemele de apărare antiaeriană ale Rusiei, care le consideră una dintre perlele coroanei industriei sale militare.

Sistemul a fost vândut Indiei, dar şi Turciei, ceea ce provocat furia aliaţilor occidentali ai Ankarei din NATO, mai ales a Statelor Unite. Washingtonul subliniază incompatibilitatea S-400 cu sistemele de apărare ale Alianşei Nord-Atlantice.

Vizualizări: 452

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: