Situaţia fostului vice din Peştişani, în aer

Situația fostului viceprimar al comunei Peștișani, Ilie Fuiorea, este departe de a-și găsi rezolvarea. Consilierii locali s-au întrunit din nou joi în ședință extraordinară cu același scop, de a-l repune pe Ilie Fuiorea în funcția de viceprimar. La ședință nu s-au prezentat însă nici primarul Florin Pavel și nici secretarul localității, din motive de boală. Fuiorea cere în aceste condiții sprijin funcţionarilor Prefecturii, în ideea că ei au creat acest haos, ei să-l rezolve.

Şedința de Consiliu Local de joi de la Peștișani s-a dovedit a fi o nouă încercare eșuată a consilierilor de a-l repune pe funcție pe fostul viceprimar, Ilie Fuiorea. De această dată şi primarul şi secretarul s-au îmbolnăvit şi nu au putut să ia parte la convocare. ”Au fugit pur şi simplu din primărie, aşa ceva mai rar. Noi am solicitat prefectului să desemneze o persoană din Prefectură care să preia atribuțiile secretarului la şedinţă, deoarece doamna care are atribuții de secretar și-a luat concediu medical intenţionat. Noi am depus de luni documentația pentru ședința extraordinară. Vom convoca iarăşi luni altă şedinţă să vedem cât au de gând să mai fugă. Ei speră că tot amânând iar şi iar o să se apropie alegerile și nu se mai poate face nimic. Am solicitat Prefecturii om care să ţină locul secretarei la ședință și degeaba. Ei au creat această stare şi acum ei fug de responsabilitate”, a spus Fuiorea, fostul viceprimar al comunei Peştişani.

Cetăţenii se revoltă
Cetăţenii care au participat la şedinţa de joi s-au declarat revoltaţi şi îi acuză pe consilieri de batjocură. ”Aşa ceva nu ar trebui să se întâmple, noi nu avem primar, nu avem viceprimar, nu avem secretar, iar Prefectura nu face nimic când ei au creat această situaţie. E bătaie de joc la adresa noastră, a cetăţenilor acestei comunei”, a spus un cetăţean prezent la şedinţă.
Cât priveşte solicitarea fostului vice ca Prefectura să desemneze un om pentru şedinţă, este imposibil. ”Instituţia Prefectului poate să desemneze o persoană din cadrul instituţiei care să ţină locul secretarei doar în trei situaţii: postul de primar e vacant, postul de secretar e vacant sau Consiliul Local e dizolvat ori la Peştişani nu se regăseşte niciuna din aceste situaţii. Noi le-am comunicat deja că nu se impune să desemnăm o persoană care să ţină locul secretarului”, a spus Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Gorj.

Vizualizări: 1,259

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: