Livada unui consilier local, devastată din răzbunare

Peste 60 de cireşi din livezile lui Ion Şerbu, consilier local al comunei Turcineşti, şi ale naşului acestuia Nicolae Marcău au fost distruşi chiar în ziua de Crăciun. Cei doi proprietari consideră devastarea livezilor ca fiind o răzbunare a unui consătean denunţat de ei în urmă cu aproximativ două luni din cauză că a fost prins la furat de lemne.

Livezile de cireşi, din Rugi, ale lui Ion Şerbu, consilier local al comunei Turcineşti, şi ale naşului acestuia, Nicolae Marcău, au fost devastate chiar în ziua de Crăciun. Peste 60 de pomi fructiferi au fost distruşi, unii fiind tăiaţi de la bază, iar alţi având coroanele rupte. Proprietarii livezilor cred că este vorba despre o răzbunare întrucât în urmă cu aproximativ două luni au denunţat un consătean pe care l-au prins la furat de lemne. “În urmă cu circa două luni am prins un infractor care fura lemne din pădure. Am sunat la 112 şi l-am denunţat. Martor a fost chiar naşul meu şi de aceea s-a ales şi el cu cireşii tăiaţi. Infractorul a primit vreo 50 de milioane de lei vechi amendă şi m-a ameninţat că îmi va da foc la clăile de fân, îmi va distruge livezile şi mă va omorî. Am depus o plângere penală pentru ameninţare, însă nu s-a luat nici o măsură”, a declarat Ion Şerbu. Acesta este hotărât să-şi facă singur dreptate în condiţiile în care legea nu îşi va face datoria. “Am muncit pentru această livadă. Plantaţia era pe rod de aproximativ 7 ani. Mă doare sufletul să văd cum a fost devastată. Au distrus circa 40 de cireşi. În mod sigur am fost două persoane. Pomii care nu i-au putut rupe, i-au tăiat de la rădăcină. Ştiu cine este vinovatul şi îl avertizez că dacă legea nu îşi va face datoria îmi voi face singur dreptate cu riscul de a sta 20 de ani după gratii”, a mai precizat Ion Şerbu.

DEPISTARE

Nicolae Marcău, naşul consilierului local Ion Şerbu, spune că fiul său a depistat cireşii tăiaţi după o plimbare cu ATV-ul. “În seara de Crăciun fiul meu a făcut o plimbare cu ATV-ul prin zona în care avem plantaţiile. Când a observat pomii tăiaţi a venit şi ne-a anunţat. Am descoperit peste 20 de cireşi tăiaţi fie de la bază, fie cu altoiul rupt. Finul meu a observat că el avea distruşi mult mai mulţi pomi. Paguba este foarte mare întrucât plantaţiile erau deja pe rod”, a declarat Nicolae Marcău.

DISTRUGERE

În urma sesizărilor, un echipaj al Poliţiei Rurale Bumbeşti Jiu s-a deplasat la faţa locului în cauză întocmindu-se un dosar penal. “În dimineaţa zilei de 28 decembrie am fost sesizaţi de către un cetăţean din comuna Turcineşti căruia i-au fost distruşi cireşii. În cauză s-a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. Dosarul va fi înaintat Parchetului cu propunerile legale”, a declarat Cristian Dochian, agent principal al Secţiei de Poliţie Rurală Bumbeşti Jiu.   

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: