Un copil din Motru are nevoie de ajutor

Un copil de doar doi anișori din Motru se luptă o boală cruntă și are nevoie de ajutorul semenilor pentru a supraviețui. David Ștefan a fost diagnosticat în luna decembrie cu cancer, iar după multe căutări părinții copilului au găsit o clinică în Israel, unde copilul ar putea fi tratat. Tratamentul costă însă 95.000 euro, bani de care părinții nu ar putea face rost nici dacă și-ar vinde toate lucrurile. Până acum, cu ajutorul oamenilor cu suflet, cei doi părinți disperați au reușit să adune doar 20.000 euro, iar toată suma trebuie colectată până pe 22 ianuarie.

Când începuse să rostească primele cuvinte, David a fost luat de acasă și internat în spital. Copilașul care a împlinit doi anișori pe 23 decembrie 2011 a fost diagnosticat cu câteva zile înainte, pe 6 decembrie, cu cancer, Hepatoblastom cu metastaze pulmonare, adică o tumoră de 11/8/13 cm pe ficat și 9 noduli de maxim 6 mm la plămâni. Cruda descoperire a venit atunci când mămica îi făcea baie copilașului. ”Infernul a venit întâmplător, în timp ce îi făceam baie, când am descoperit o umflatură, un nodul tare în partea dreaptă sub coastă. Am mers de urgență la spital. Acum, băiatul meu, David, este sub tratament cu citostatice (cura 3) și din fericire a răspuns bine la tratament, dar au apărut și unele reacții adverse întrucât i-au fost afectate măduva și rinichii”, spune Cosmina Vînturiș, mama copilașului bolnav, care se află internată împreună cu acesta la spitalul de copii Marie Curie din București. Acum, de fiecare dată când copilul mai învață câte un cuvânt nou mamei i se umplu ochii de lacrimi. ”Copilul este vioi, dar atâta timp cât face tratamentul devine mai slăbit, mai palid, fără poftă de mâncare. Este vioi când își revine după tratament, încearcă să lupte cu boala. Toți îl așteaptă să ajungă acasă sănătos. Este primul copil după opt ani de căsnicie”, spune Octavian Vînturiș, tatăl copilașului bolnav.

Au două săptămâni la dispoziţie

Pentru a putea fi salvat, părinții micuțului David Ștefan trebuie să strângă suma  95.000 de euro, până pe 22 ianuarie. Tatăl, Octavian Vînturiş, lucrează la Cariera Roşiuţa, iar soţia sa este profesoară la Clubul Elevilor din Motru. În timp ce soția este internată cu copilul în București, tatăl a pornit o luptă disperată pentru a strânge fonduri. ”Cei de la Marie Curie spun că este riscant să facem în România, deoarece avem aparatură veche și nefolosită de mult timp, pe motiv că radiază foarte mult și afectează și alte țesuturi sănătoase. Dacă în țară am primit șanse minime, din Israel am primit un răspuns cu o șansă de 60 %, dar și o ofertă de preț de 95000 euro, o sumă pe care nu o avem și nu o putem face rost, nici chiar vânzându-ne apartamentul în care locuim. Medicii din Israel ne-au recomandat să ajungem cât mai repede acolo pentru a i se face o biopsie care durează în jur de tei săptămâni, după care să înceapă rezolvarea cazului, deoarece într-o astfel de boală în stare foarte gravă și avansată de grad 4, timpul este foarte prețios și trecerea lui poate aduce complicații mari”, mai spune mama micuțului David. Cu ajutorul oamenilor cu suflet, care s-au bucurat că pot salva o viață, părinții au reuşit să strângă doar o mică parte din bani, până în 20.000 de euro.

SPRIJIN

Conturi umanitare pe numele VINTURIS CRISTIAN-OCTAVIAN: 
RO 15RNCB0082085429340001 RON  –  BCR  

RO 41BRDE450SV14210714500 RON  – BRD  

RO 85BRDE450SV14210804500 EUR  –  BRD  

Vizualizări: 220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: