Ionel Dobre, psihologul de la Consiliul Judeţean Gorj

Ionel Dobre este singurul manager public din Consiliul Judeţean. Acesta a fost instruit prin program al Uniunii Europene, iar înainte de a ocupa actuala funcţie a făcut practică în Irlanda de Nord. Deşi profesia sa de bază este cea de psiholog, Ionel Dobre este foarte pasionat de computere. Pasiunea i-a  fost moştenită şi de fiica sa în vârstă de doar 9 ani.

Ionel Dobre ocupă funcţia de manager public al Consiliului Judeţean Gorj din anul 2008 după ce a fost instruit printr-un program al Uniunii Europene “Tinerii profesionişti”. El este unul dintre cei aproximativ 300 de români care desfăşoară, în prezent, această activitate. Timp de nouă luni a urmat cursurile teoretice <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Institutul Naţional de Administraţie din Bucureşti, iar pregătirea practică şi-a desăvârşit-o în Irlanda de Nord. După aceea a lucrat un an în Ministerul Administraţiei şi Internelor. Ionel Dobre a rămas uimit de modul de funcţionare al administraţiei din Irlanda. “Administraţia din toată Marea Britanie este de aproape 300 de ani, după modelul chinez. Bineînţeles că în timp s-a perfecţionat. Acolo toată responsabilitatea este foarte bine delegată. Fiecare ia singur hotărâri în domeniul său de activitate. În sistem nu se poate face nici o schimbare fără ca întreg personalul să fie instruit în acest sens”, a declarat Ionel Dobre. Profesia sa de bază este cea de psiholog şi tocmai de aceea mai deţine şi funcţia de vicepreşedinte al Asociaţiei Psihologilor Gorjeni.

Pasionat de calculatoare

Chiar dacă mai tot timpul este ocupat, găseşte răgazul pentru a-şi alimenta pasiunea pentru computere. În permanenţă lucrează pe calculator, iar cunoştinţele dobândite de-a lungul timpul îl ajută să se perfecţioneze în meseria de manager public. “Această funcţie este gândită pentru a implementa reforma în administraţia publică. Ne ocupăm de managementul de proiecte. Am implementat sistemul ISO la nivelul Consiliului Judeţean şi al câtor instituţii. De asemenea, punem un mare accent pe managementul calităţii şi ajutăm la elaborarea de proiecte pe partea de pregătire profesională. În momentul de faţă, la Consiliul Judeţean pregătim un proiect pentru îmbunătăţirea nivelului de pregătire al personalului din spitale”, a declarat Ionel Dobre.

FAMILIE

Ionel Dobre este căsătorit şi are o fetiţă în vârstă de 9 ani care i-a moştenit pasiunea pentru calculatoare. “Fetiţei mele îi plac foarte mult calculatoarele. De multe ori încearcă să scrie în Word diferite texte. Mă bucur că are această înclinaţie şi o ajut să-şi dezvolte pasiunea. Acum vreau să o ajut să înveţe să meargă pe role, iar în week-end facem plimbări prin parc”, a mai precizat Ionel Dobre.

CĂLĂTORII

Lui Ionel Dobre îi place foarte mult să călătorească. Acesta a avut oportunitatea să vadă: Franţa, Olanda, Marea Britanie, Italia, Ungaria şi Polonia. Concediile şi-le petrece împreună cu familia fie la munte, fie la mare.

Vizualizări: 594

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: