SNLO nu mai livrează cărbune la RAAN Severin

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia nu poate recupera banii de Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin din cauza Nuclearelectrica, societatea din urmă neachitând sumele restante la unitatea din Mehedinţi. Nuclearelectrica ar fi trebuit să primească un ajutor de stat ce era suficient pentru plata datoriei către RAAN, iar RAAN direcţiona fondurile către SNLO. Conducerea societăţii a decis astfel să nu mai livreze cărbune către societăţile care nu şi-au plătit datoriile.

Conducerile SNLO şi RAAN Drobeta Turnu Severin se vor întâlni în aceste zile la Ministerul Economiei pentru a stabili ce este de făcut cu privire la recuperarea creanţelor. SNLO are de încasat de la RAAN peste 120 de milioane de lei, însă recuperarea acestor bani a fost blocată. „Este un cerc vicios. RAAN-ul are de încasat bani de la Nuclearelectrica pentru apa grea livrată. Odată ce ar încasa banii RAAN-ul ar trebui să ne achite nouă datoriile pentru cărbunele pe care l-am livrat către ei. Există un act normativ prin care Nuclearelectrica va beneficia de un ajutor de stat pentru achitarea din datorii, însă deocamdată nu au primit aceşti bani. Vreau să se înţeleagă foarte bine că nu SNLO are nevoie de ajutor de la stat, ci societăţile care au datorii către SNLO. Este o situaţie dificilă în cazul RAAN-ului, de aceea va avea loc o întâlnire la Ministerul Economiei între conducerea SNLO şi RAAN, pentru a vedea ce este de făcut”, a declarat Daniel Burlan, director general al SNLO.

În aceste condiţii directorul SNLO a anunţat că livrările de cărbune către societăţile care înregistrează datorii au fost sistate indiferent de valoarea datorată. „Am luat deja decizia de a nu mai livra nicio tonă de cărbune societăţilor care datorează bani SNLO. Până când nu-şi vor stinge datoriile, livrările de cărbune vor fi sistate”.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: