SNLO, obligată să o angajeze pe Dorina Jianu pentru a treia oară

Conducerea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia se vede nevoită să o reangajeze pe Dorina Jianu în cadrul societăţii. Decizia aparţine atât Tribunalului Gorj, cât şi Curţii de Apel Craiova. Problema este pe ce post va fi reangajată, pentru că postul de director al Direcţiei Financiar contabile nu mai există, iar aceasta nu vrea altă funcţie.

După ce a fost concediată de la SNLO, Dorina Jianu va fi angajată din nou. Mai mult, aceasta a câştigat în instanţă şi drepturile salariale pe perioada suspendării din funcţie, dar şi daune morale. „Am câştigat fiecare recurs făcut atât de mine cât şi de SNLO. Ultima hotărâre prevede repunerea mea pe funcţie deţinută iniţial şi totodată încasarea drepturilor băneşti, atât pe perioada în care trebuia să lucrez, cât şi daune morale. Deşi am solicitat o sumă, mi-a fost aprobat oricum mai puţin”, susţine Dorina Jianu.

Burlan: Va trebui să accepte un alt post

Reîncadrarea fostei angajate în cadrul SNLO nu este o problemă pentru conducerea societăţii. Problema este postul pe care aceasta urmează să fie reîncadrată, deoarece cel de director al Direcţiei Financiar-Contabile nu mai există în urma unei reorganizări a societăţii, iar la ultima reîncadrare a angajatei Dorina Jianu, aceasta nu a fost de acord şi nu s-a prezentat la serviciu, motiv pentru care a fost concediată. „O să studiem şi noi hotărârea instanţei. Oricum o să căutăm un post pe care Dorina Jianu să poate fi reîncadrată pentru că postul de director la Financiar-contabil nu mai există, aceasta va trebui să accepte un alt post pe care i-l oferim”, susţine Daniel Burlan, director executiv SNLO. 

Pretenţii de directoare

Pentru că a obţinut o hotărâre definitivă, anul trecut Dorina Jianu a fost reîncadrată la SNLO, însă pe o altă funcţie. Aceasta a fost numită consilier juridic la BAVA Rovinari, post pe care nu l-a acceptat sub nicio formă. „Nu se poate ca această funcţie să fie desfiinţată. I-au dat doar altă titulatură, nu l-au desfiinţat. Instanţa a hotărât ca eu să fiu reîncadrată pe un post similar celui deţinut de mine şi nu voi accepta un altul. De ce să mă trimită pe mine la Rovinari- De unde şi până unde de la director financiar contabil, mă numesc consilier juridic. Dacă vor proceda ca data trecută, voi face un nou recurs şi tot aşa până când voi câştiga”, susţine Dorina Jianu.

Dorina Jianu a deţinut funcţia de director la direcţia financiar contabilă a SNLO doar câteva luni.

Vizualizări: 2,329

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: