Soacra și soțiile, motiv de dispută politică la Târgu Jiu

Atacurile dintre PNL și PSD continuă la nivelul municipiului Târgu Jiu. Consilierul liberal Mihai Paraschiv a spus că firma la care lucrează soția viceprimarului PSD Aurel Popescu primește lucrări prin încredințare directă de la Primăria Târgu Jiu. „Atât poate, săracul”, a replicat Aurel Popescu.

Primăria Târgu Jiu are din această vară doi poli de putere, unul social-democrat, care controlează consiliul local, și unul liberal, prin alegerea lui Marcel Romanescu primar. Așa cum era de așteptat, conflictul politic se acutizează, deoarece pesediștii vor să rămână la butoane și după ce au pierdut postul de primar. Ca să arate că e controlul la ei, social-democrații s-au opus înființării postului de administrator public, dorit de primar.

„E jalnic, e patetic, e umilitor”

Unul din cei care ar fi vrut să concureze pe acest post este liberalul Mihai Paraschiv. Acesta anunță o serie de dezvăluiri care îi privesc pe șefii din primărie. „Fosta firmă a fiicei viceprimarului Aurel Popescu primește lucrări prin încredințare directă pentru renovarea grădinițelor, deși are doar doi angajați, dintre care unul este soția domnului viceprimar. Eu sunt foarte curios cum poate acea firmă, care nu are ca obiect de activitate principal construcții, să reabiliteze grădinițe, prin încredințare directă. (...) Un angajat este dânsa ca director economic, probabil că celălalt muncește de zor la reabilitarea grădinițelor”, a spus Mihai Paraschiv la Radio Infinit.

Replica lui Aurel Popescu nu s-a lăsat așteptată, numai că acesta nu a vorbit despre lucrările pe care le primește firma unde lucrează soția sa, ci despre faptul că soția lui muncește. „Soția mea, ca și soția dumnealui, ca și soacra dumnealui, are dreptul să lucreze unde găsește un loc de muncă, pentru a câștiga un ban. Nu cred că îi interzice nici Mihai Paraschiv soției mele, cum nici eu nu-i interzic soției sale sau soacrei domniei sale să aibă o activitate de pe urma căreia să aibă un venit pentru un trai decent. Dacă domnia sa decade atât de mult încât să-l intereseze unde lucrează soția mea, e jalnic, e patetic, e umilitor. Să-i fie rușine pentru astfel de ieșiri! De unde și până unde îl interesează pe Mihai Paraschiv unde lucrează soția mea sau cât muncește soția mea pentru a câștiga niște bani, pentru a avea un venit pentru un trai decent? Chiar îl interesează unde lucrează și după-amiază, atunci când poate domnia sa se odihnește? Soția mea lucrează”, a spus Popescu la același post de radio.

Cu ce se ocupă soțiile

Potrivit declarației de avere a viceprimarului Aurel Popescu, soția sa Simona este economist la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” și tot economist la firma Cristal Galaxy SRL. O situație întocmită de primărie la solicitarea publicației „Sabotorii Gorjului” arată că firma Cristal Galaxy a primit în 2017 lucrări prin încredințare directă, cum ar fi: reparații la Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” – 22.584 lei, reparații Grădinița nr. 9 – 30.486 lei, reparații Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” – 7.269 lei. Sunt peste două sute de contracte atribuite direct de primărie anumitor firme în primele șapte luni ale anului.

Soția lui Mihai Paraschiv este medic veterinar la Asociația Pro Animals, cea care are un padoc pentru câini în Târgu Jiu. Soacra consilierului local este Carmela Șerbănoiu, cea care a deschis acest padoc cu mulți ani în urmă.

Consilierul liberal Mihai Paraschiv a spus că vor urma și alte dezvăluiri, dar deocamdată a făcut o serie de solicitări către instituții ale statului, pentru a se informa. „Atât poate, săracul”, a spus Aurel Popescu, precizând că „Marcel Romanescu are toată puterea de a verifica astfel de lucruri, nu văd de ce trebuie să mai dezvoltăm astfel de teme”.

Vizualizări: 3,500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: