Sporuri de dificultate acordate ilegal la Primăria Târgu Jiu

O nouă „gaură” în bugetul Primăriei Târgu Jiu. Curtea de Conturi a considerat ilegale sporurile de dificultate acordate mai multor salariați, inclusiv viceprimarului Aurel Popescu. Suplimentul financiar reprezenta 50% din salariul de bază al fiecărui angajat. Din verificările Curții de Conturi a reieșit că, timp de trei ani, au fost cheltuieli nelegale în sumă totală de 1.198.470 de lei. În ciuda raportului, cei în cauză au reușit să anuleze în instanță decizia de imputare. Concret, nu mai dau banii înapoi!

Curtea de Conturi a constatat acordarea nelegală a sporului de dificultate în cuantum de 50% din salariul de încadrare, pentru opt membri ai comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor din municipiul Târgu Jiu. Potrivit legii, sporul s-a putut acorda doar până în 2007. „În 2014, șase membri ai comisiei au solicitat instanței și au primit acest spor în baza unei hotărâri judecătorești, obligând primăria să le ofere suplimentul financiar”, notează inspectorii Curții de Conturi.

Cu toate acestea, pe lângă cei șase salariați care au câștigat sporul în instanță, au mai apărut alți șapte funcționari plus viceprimarul Aurel Popescu, fără să existe o decizie judecătorească în acest sens, mai transmite Curtea de Conturi.

Decizia de imputare, anulată în instanță

„Plățile ilegale efectuate în perioada aprilie 2014 – aprilie 2016 au o valoare totală de 175.543 lei. Acordarea sporului de dificultate fără temei legal a condus la majorarea nejustificată a cheltuielilor de personal din cadrul Primăriei Târgu Jiu, în perioada aprilie 2014 – aprilie 2016, cu suma totală de 175.543, din care: în anul 2014 – 40.590 lei, în anul 2015 – 93.168 lei și în anul 2016 – 41.785 lei”, se mai arată în același raport.

Fostul primar Florin Cârciumaru a emis, în vara anului trecut, o decizie de imputare a sumelor celor opt salariați ai primăriei. Cei opt sunt: Aurel Popescu, viceprimarul municipiului, Dorin Brânzan, șeful Serviciului Juridic Contencios, Ion Cercel, inspector în cadrul Serviciului Agricol, Constantin Cernea, inspector în cadrul Serviciului Agricol, Mihai Mincă, șeful Serviciului Agricol Cadastru, Roberta Neluș, consilier în cadrul Serviciului Agricol, Mădălina Petria, șeful Biroului Administrație Publică şi Alin Șelaru, inspector în cadrul Compartimentului Registrul Agricol. Ei au contestat în instanță decizia de imputare. Tribunalul Gorj le-a anulat solicitarea, dar au făcut apel. Curtea din Craiova a casat sentința și a dispus rejudecarea. În iunie 2017, salariaţii primăriei au avut câștig de cauză. Magistrații Tribunalului Gorj au anulat dispoziția de imputare, astfel că viceprimarul și cei șapte funcționari nu mai sunt obligați să restituie sporul de dificultate.

Vizualizări: 1,540

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: