Soba defectă le-a adus sfârșitul celor doi tineri din Tismana

Cei doi tineri din Tismana, care au fost găsiți fără viață într-o garsonieră din Târgu Jiu, ar fi fost uciși, spun primele concluzii ale anchetatorilor, de monoxidul de carbon emanat de soba din camera lor. Cosmina Teodora avea 18 ani, iar iubitul ei, Marius Iulian, ar fi împlinit în această vară 20 de ani.

Tinerii erau logodiți de la sfârșitul lunii octombrie. Anul viitor, urmau să aibă nunta. Ambii sunt din Tismana, dar învață la Colegiul Tehnic „Henri Coandă” din Târgu Jiu. De două zile, vecinii spun că nu i-au mai văzut. Ultima dată, chiar ar fi făcut focul și ar fi ieșit prea mult fum.

Ei locuiau cu chirie într-o garsonieră de pe strada Islaz. Aici i-a găsit fără viață chiar mama fetei. Ea a sunat la 112, dar medicii nu au mai putut să-i salveze. Vecinii spun că știau că soba lor avea probleme și ultima dată i-au văzut în urmă cu două zile. “Mergeau la liceu. Luni i-am văzut ultima dată. Au făcut focul, a ieșit mult fum de acolo de la ei. A venit proprietara aici, a văzut și le-a spus să nu mai facă focul. Probabil că au fost lemne care nu au ars în sobă, că au stat cu geamul deschis toată ziua și de acolo s-au intoxicat spre seară. Nu ieșea fum pe coș, ieșea pe gaura din bloc. Soba avea clar o problemă. Ei atunci au făcut focul prima dată practic. De luni, noi nu i-am mai văzut. În dimineața aceasta (n.r. miercuri), mama ei a venit și i-a găsit. Ea a sunat la 112. I-a găsit telefonul prin baie pe undeva. Ei sunt din Tismana”, a spus un vecin.

„Copiii stăteau în chirie aici. I-am văzut pe copii. Se duceau amândoi la școală. Luni i-am văzut, marți nu i-am mai văzut. Atunci cred că s-a întâmplat nenorocirea. Îi vedeam zi de zi. Făceau focul în sobă pentru că aveau sobă acolo. De la foc a pornit totul. Era soba cu probleme”, a spus o altă vecină.

Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și fac cercetări să stabilească exact cum s-a petrecut tragedia.  “Polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați prin apelul 112, de o femeie, de 51 de ani, din orașul Tismana, despre faptul că, în această dimineaţă i-a găsit decedați pe fiica sa și pe prietenul acesteia, într-o locuința închiriată, de pe strada Izlaz, din Târgu Jiu.  Polițiștii s-au deplasat la faţa locului pentru efectuarea cercetărilor, constatând că o tânără de 18 ani și prietenul său, de 19 ani, din orașul  Tismana, care locuiau cu chirie într-o garsonieră din municipiul Târgu Jiu au fost găsiți decedați ca urmare a intoxicației cu monoxid  de carbon provenit, de la o sobă pe lemne”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Galerie foto



Vizualizări: 17,897

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: