Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

ȘOC! Mai puține clase de a IX-a în Gorj. Au fost reduse clasele de liceu

Veste nu tocmai bună pentru absolvenții de gimnaziu din Gorj. Inspectoratul Școlar Județean Gorj (ISJ) Gorj a primit zilele trecute planul de școlarizare pentru anul școlar 2019-2020 aprobat de Ministerul Educației, care prevede mai puține clase de a IX-a la nivelul județului. Autoritățile de la centru au tăiat din clasele de liceu, dar au crescut numărul celor de profesională.

Ministerul Educației a avizat înființarea a 114 clase de a IX-a pentru anul școlar următor la nivelul județului Gorj. Mai mult decât atât, a aprobat mai multe clase de profesională, reducându-se astfel numărul celor de liceu. Mai exact, vor fi 40 de clase de școală profesională și 74 de liceu. Asta în condițiile în care Marcela Mrejeru, inspectorul general școlar al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj, spunea la începutul lunii aprilie că ministerul de resort a avizat pentru județul Gorj înființarea a 35 de clase de profesională și a altor 83 de liceu. Acum, spune că varianta cu 118 clase despre care vorbea în aprilie era de fapt propunerea care a plecat de la Gorj, nu cea aprobată de ministerul de resort. ”Am spus că s-au trimis spre aprobare 118, nu că s-a aprobat. Nu se aprobase nimic atunci”, a declarat, miercuri, Marcela Mrejeru.

Chiar dacă per total vor fi mai puține clase de a IX-a față de câte au fost solicitate de la Gorj, conducerea inspectoratului spune că nici un absolvent de clasa a VIII-a nu va rămâne neșcolarizat. ”A crescut ponderea la clasele de profesională. Vor fi mai multe cu 5, atât avem. N-avem mai multe decât alte județe. În alte județe e dezastru, la noi e bine. Noi avem atâtea clase câți elevi avem. Câți elevi avem înscriși, toți vor avea locuri în învățământul liceal și profesional. Toți elevii vor prinde loc, în funcție de mediile pe care le au”, a precizat Marcel Mrejeru.

Conform inspectorului școlar general, au pierdut clase de liceu unitățile de învățământ care au înregistrat rezultate proaste la examenul de bacalaureat.

Inițial, Ion Ișfan, fostul inspector școlar general al ISJ Gorj, actualmente inspector școlar general adjunct, a propus spre aprobare pentru anul școlar 2019-2020 un număr de 125 de clase de a IX-a, din care 42 de profesională.

Vizualizări: 2,593

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: