Tudor Vladimirescu, omagiat la Padeș. Va fi organizată și o serbare câmpenească

O serie de manifestări cultural-artistice închinate lui Tudor Vladimirescu vor avea loc duminică, 2 iunie, la Padeș. Este vorba de evenimentul intitulat ”Imn în Câmpia Padeșului”, prilejuit de împlinirea a 198 de ani de la Revoluția din 1821. De asemenea, la Padeș se va desfășura weekend-ul acesta și o serbare câmpenească.

Manifestarea cultural-artistică evocatoare va avea loc duminică, de la ora 11:00, la monumentul lui Tudor Vladimirescu din Câmpia Soarelui. Va începe cu un semnal de trompeți, urmat de intonarea Imnului de Stat al României și de o slujbă de pomenire pentru Tudor și pandurii săi. Apoi, vor urma depuneri de coroane și alocuțiuni susținute de autoritățile locale, județene și istorici. Manifestările se vor încheia cu un moment literar-muzical susținut de Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului” și invitații săi.

Începând de sâmbătă, în Zăvoiul din Padeș se va desfășura bâlciul anual. Zeci de comercianți cu fel de fel de produse și parcuri de distracții vor fi prezenți la serbarea câmpească. ”Bâlciul va începe sâmbătă și se va încheia duminică seara. Vor veni comercianți de toate felurile. Estimăm că vor participa în jur de 30-40 de societăți. Nu vor plăti taxă. Vor veni și cu tobogane, trambuline. În ceea ce privește participanții, ne așteptăm să vină în jur de 500-1000 de persoane”, a declarat Serafim Antonie, primarul comunei Padeș.

Cei care vor întreține atmosfera la serbarea câmpenească vor fi artiștii Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu. Vor susține un program artistic duminică, începând cu ora 12:00.

Vizualizări: 4,000

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: