Șocat de cauciucul adus din China. „Artego bate orice producător la preț și calitate”

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a rămas șocat să afle că va fi adusă bandă de cauciuc tocmai din China pentru Complexul Energetic Oltenia. O companie din China a câștigat licitația pentru bandă de cauciuc și role pentru compania din Gorj. Vorbim de materiale care, ani la rând, au fost asigurate de firma Artego din Târgu Jiu, însă cele două părți nu au mai ajuns la o înțelegere de această dată.

Șeful CJ Gorj a mărturisit că a rămas surprins când a aflat din ziar că banda de cauciuc necesară în carierele din cadrul companiei energetice vor fi aduse tocmai din China și Artego nu va mai aproviziona Complexul. „Acum am aflat și eu din presă. Am fost și sunt un susținător a ceea ce înseamnă industrie locală. Acum un an de zile, în scandalul mediatic provocat între Complexul Energetic Oltenia și Artego în ceea ce privește organizarea unei proceduri de achiziție, am încercat să intervin. Am fost mediatorul unei discuții între cei din CEO și domnul director general Viorel David, de la Artego, având în vedere anumite măsuri pe care încercau să le ia atunci și mi se păreau nelalocul lor în ceea ce privește relația contractuală lungă de ani de zile între cei doi operatori economici”, a reacționat Cosmin Popescu, la Sud FM.

Popescu a adăugat că va verifica ce cantități de materiale vor veni din China. El a mai explicat că nu înțelege ce s-a întâmplat, mai ales că produsele fabricate în Gorj sunt de o calitate mai bună față de oricare altele aduse de peste hotare.

„Am fost criticat de mulți. Au fost amenințări voalate, de ce eu intervin în acest scandal. Mi se părea firesc. Artego, ani de zile, a fost unul dintre susținătorii activității CEO pentru că știu eforturile făcute de-a lungul timpului în ceea ce privește livrarea materialelor produse, fie că vorbim de bandă sau alte produse, stăteau și așteptau la rând pentru 120 de zile sau mai mult să primească banii. Artego e unul dintre principalii actori în zona socială din județul Gorj, a intervenit mereu. Respectăm legea. Știu că o să mi se spună că este o legislație, dar acea legislație nu e făcută doar pentru prețul cel mai scăzut. Să vedem calitatea produsului. Că vine din China, din India, Artego o să bată orice producător la preț și calitate. Am văzut și eu situația acum și mi-am pus un semn de întrebare. Poate este doar pe un lot mic, dar o să verific. O să mă interesez. Și eu am rămas surprins”, a mai precizat Cosmin Popescu.

Complexul Energetic Oltenia se va aproviziona cu bandă de cauciuc din China. Vestea a fost dată de Ion Paraschiv, director tehnic în companie, într-o emisiune la Accent TV. “Avem un contract de benzi de cauciuc din China. O să le aducă din China. Să vedem cât sunt de bune, nu au venit încă”, a spus Paraschiv.

Vizualizări: 3,975

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: